Preotul constantean care si-a pierdut cunostinta in timp ce se pregatea pentru slujba a murit
Preotul Remus Dumbrava, caruia i s-a facut rau, miercuri, in timpul slujbei de la biserica Sfantul Mina din Constanta si fusese, apoi, declarat in moarte cerebrala, a decedat, sambata seara, in Spitalul Judetean din Constanta.
"Cu mare tristete in suflete va anuntam ca in cursul serii trecute, la Spitalul Judetean din Constanta, preotul Dumbrava Remus a incetat din viata in urma unui atac cerebral suferit miercuri. Inaltpreasfintia Sa Teodosie si Arhiepiscopia Tomisului transmit sincere condoleante familiei indurerate. Suntem alaturi de ei in aceasta grea incercare. Il vom pomeni vesnic in rugaciunile noastre. Dumnezeu sa-l ierte!", a transmis Arhiepiscopia Tomisului prin consilierul de comunicare, Calin Gavrilas.
Preotul Remus Dumbrava avea 61 de ani si era slujitor la Catedrala Arhiepiscopala "Sf. Apostoli Petru si Pavel" din Constanta ca preot misionar. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii "Ovidius' din Constanta. Preotul era casatorit si avea doi copii.
"La Catedrala Arhiepiscopala si la Capela Spitalului Judetean se vor oficia zilnic slujbe de pomenire a parintelui pana la inmormantarea sa", a precizat Calin Gavrilas.
Parintele Remus Dumbrava a mers, miercuri, alaturi de alti sase preoti, sa oficieze Taina Sfantului Maslu in fata Bisericii Sfantul Mina, situata in Parcul Tabacarie din Constanta, dupa ce lacasul de cult fusese inchis de o asociatie privata. La un moment dat i s-a facut rau, si-a pierdut cunostinta si s-a prabusit la pamant, un echipaj SMURD transportandu-l la spital in stare grava. El a fost internat in Sectia de Terapie Intensiva, medicii spunand ca a suferit un atac cerebral. Ulterior, vineri, a fost declarat in moarte cerebrala, familia sa opunandu-se categoric transplantului de organe.
Calin Gavrilas a precizat ca, in ceea ce priveste Arhiepiscopia Tomisului, reitereaza punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane, care binecuvanteaza transplantul de organe, cu conditiile de rigoare, printre care consimtamantul rudelor. "Respectam decizia familiei, care trece printr-un moment greu, si va rugam sa intelegeti aceasta situatie ca atare”, afirma Calin Gavrilas.
Citeste si: Vrei sa pleci in vacanta? Iata unde NU trebuie sa te duci. Topul celor mai neprimitoare tari cu turistii