Prajitura cu bulion a lui chef Scarlatescu a impresionat europenii iesiti la vot. De unde stie juratul MasterChef reteta
Inaintea alegerilor de duminica, Parlamentul European a lansat campania "A taste of Europe". 28 de bucatari celebri de pe intregul continent au fost selectati sa propuna retele originale, pe care europenii sa le incerce, inainte sau dupa ce merg la vot.
Chef Catalin Scarlatescu, membru al juriului MasterChef de la PROTV, a fost ales sa ne reprezinte tara cu o prajitura, pe care a invatat-o de la bunica lui.
Invitatia primita de la Bruxelles, sa le propuna europenilor o reteta speciala pentru ziua alegerilor, l-a pus putin in incurcatura, recunoaste chef Scarlatescu: "Domn'e, am stat si m-am gandit ce sa prezint. Toata lumea da sarmale. Ne bat turcii, ca sarmaua e a lor. Nu pot sa ma duc cu mamaliga, ca ne omoara aztecii. Ce sa fac, sa ma duc cu o tocana?"
S-a gandit insa ca bunul gust romanesc ar putea ajunge in fiecare casa din Europa prin intermediul unei prajituri, pe cat de simpla, pe atat de autohtona.
"Bunica-mea facea prjitura asta cu bulion, pe care n-am mancat-o nicaieri. Pur si simplu e de la noi din tara", spune Catalin Scarlatescu.
Pentru o asemenea delicatesa, pe care a numit-o "prajitura bunicii cu pasta de rosii", reteta e la indemana oricarui incepator. Aveti nevoie de o cana de pasta de rosii, una de zahar, una de ulei, una de faina, un kilogram de rahat, o portocala, lamaie, gem de prune si nuci. Dupa aproximativ 40 de minute, prajitura e gata de savurat, de preferat cu prietenii.
"Lasati micii, lasati alte alea si treceti pe prajitura cu bulion", ne recomanda, razand, chef Scarlatescu.
Alaturi de chef Catalin, bucatari celebri din toate colturile Europei le propun alegatorilor sa imbine arta culinara cu politica si sa se gandeasca pe cine aleg in timp ce gatesc una dintre retetele speciale.