Povestile romanilor care si-au lasat toata viata prada apelor: "Ne rugam la Dumnezeu sa ne scape"
Sleiti de puteri, dupa zeci de ore de lupta cu apele, mii de oameni s-au trezit astazi ca trebuie sa lase totul in urma si sa plece doar cu ce au avut pe ei.
Cand sirenele au sunat sfasietor era deja prea tarziu pentru bagaje. Unii si-au mai luat cateva acte. Altii au fost smulsi cu forta din casele ce urmau sa fie inghitite de puhoaie.
Copii si batrani, saraci si bogati - cu totii mananca acum aceeasi paine in salile in care au fost cazati pana cand apele se vor domoli.
La Pechea, sirenele au inceput sa sune sfasietor chiar la ora pranzului. Imediat, strazile s-au umplut de oameni. Ingrijorati, se intrebau unii pe altii ce se intampla. Stiau ca sunetul sinistru aduce dupa el numai necazuri.
Pe strazile transformate in rauri, viitura vine din ce in ce mai puternica. Aici, apa nu mai da viata, ci o ia. Iar in aceasta batalie, castiga mereu cel mai puternic.
Disperati si fara nici o putere, oamenii si-au lasat casele prada puhoiului care vine: "Nu mai avem timp sa mai luam nimic, deja apa a intrat in gradina si avanaseaza. Ce ne ramane e sa ne rugam la Dumnezeu sa ne scape"
In judetul Galati, in total, 2400 de oameni au fost evacuati. In urma lor, digul au cedat.
Prapadul s-a pornit dupa ce digul de la Corni, care imprejmuieste un lac special amenajat pentru pescuit, s-a fisurat. Apa, si asa umflata de ploi, a luat-o la vale spre casele oamenilor.