Poluare pe râul Prahova. Un perete al stației de epurare din Sinaia s-a prăbușit în timpul unor lucrări

22-02-2021 20:06


Un incident a avut loc, luni, la staţia de epurare a SC Hidro Prahova din Sinaia, în urma căruia ape uzate neepurate ar fi ajuns în râul Prahova, informează Apele Române pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit sursei citate, peretele exterior al bazinului decantor primar al staţiei de epurare a SC Hidro Prahova SA din Sinaia s-a prăbuşit în timpul execuţiei unor lucrări de reabilitare şi extindere a staţiei efectuate de către operatorul de apă-canal.

„Astfel, ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calităţii apelor, întrucât staţia are capacitate mică şi preia atât ape uzate menajere, cât şi ape pluviale. În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare. Echipele noastre s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe de apă", precizează Apele Române.

Directorul general al Hidro Prahova, Adrian Semcu, a declarat, pentru AGERPRES, că o nouă staţie de epurare este în curs de realizare la Sinaia, în aceeaşi incintă unde se află staţia veche, investiţia făcând parte din masterplanul de apă-canal finanţat prin POS Mediu.

Apele Române anunţă că, după rezultatele analizelor de apă, Inspecţia Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii pe care poluatorul o va plăti.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO