Ce a urmat după confruntarea verbală dintre polițiștii din Capitală: „Băiatul ăsta e obraznic”


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2019 13:55
Data publicarii: Sambata 02 Noiembrie 2019 19:20
Categorie: Stiri actuale

Un polițist de la Brigada Rutieră București a filmat disputa cu un agent de la Poliția Locală pe care încerca să îl legitimeze.

Nu numai că agentul de la Locală a refuzat și l-a numit pe polițist "puștiulică", dar și-a chemat șefii ca să îl scape de sancțiune.

"Este încă un exemplu pentru modul în care politica interferează cu Poliția Română", spun colegii polițistului de la Sindicatul Europol.

Aceștia spun că poliţistul de la rutieră a fost chemat de urgență la sediu chiar de șeful Brigăzii Rutiere, ca să nu mai dea amendă.

Disputa a avut loc pe Bulevardul Aerogării, din Sectorul 1 al Capitalei. În imaginile surprinse de camerele de supravehere din zonă, se vede iniţial agentul de la Poliţia Locală stând pe linia de tramvai, aproape de maşina poliţie, parcată tot acolo. Apoi apare şi poliţistul de la Brigada Rutieră pe motocicletă. Cel din urmă l-ar fi rugat pe poliţistul de la Poliţia Locală Sector 1 să meargă în următoarea intersecţie, să dirijeze traficul fiindcă era aglomerat, susţin colegii poliţistului de la Sindicatul Europol.

Cosmin Andreica, EUROPOL: "Poliţistul de la locală a răbufnit, iar apoi bineînţeles, poliţistul i-a cerut să se legitimeze."

Poliţistul de la Brigada Rutieră a insistat totuşi să primească documentele.

Polițist local: L-am sunat acum pe şeful meu.
Polițist Brigada Rutieră: Nu mă interesează. Vă rog să îmi daţi actele.
Polițist local: Nu vă dau mă nimic. Nu înțelegi? Nu vă dau nimic.

Poliţistul de la Locală trece la următorul pas şi ameninţă că ia legătura cu şefii de la Poliţia Rutieră.

Poliţist local: Nu vă dau nimic până nu vine un şef de-al meu. Nu aveţi ce să îmi faceţi voi mie. Cum aveţi voi şefi, avem şi noi. Bă, băiatule, nu mai pune mâna pe mine. Nu îţi dau nimic. Ce îmi faci, mă încătuşezi, ce îmi faci?

Poliţist Brigada Rutieră: Aveţi obligaţia să vă legitimaţi la poliţist.

Poliţist local: Băiatul ăsta e obraznic! Tu tragi de mine, bă, puştiulică? Ce, eu sunt de pe stradă? Ori veniţi aici, ori iese scandal cu el aici. Sună un comisar de la ei, să vină aici.

Poliţistul de la Rutieră a plecat de la faţa locului fără să dea amendă.

Cosmin Andreica, EUROPOL: "A fost sunat de şefii Brigăzii Rutiere ca să se prezinte de urgenţă la sediul brigăzii rutiere tocmai ca să nu mai dea amendă. În cele din urmă, chiar şeful brigăzii rutiere a intrat pe staţia de emisie-recepţie şi i-a cerut poliţistului să se întoarcă la sediu. Deşi Poliţia Română ar trebui să fie o instituţie independentă, noi încă ne ferim să supărăm politicienii, în speţă, aici un primar."

În replică, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au transmis că niciun şef de la Brigada Rutieră nu ar fi intervenit în activitatea poliţistului. Totuşi, fac verificări ca să vadă care au fost motivele care au dus la ceartă dintre poliţistul de la Brigada Rutieră şi cel de la Poliţia Locală.

Şi Primarul Sectorului 1 vede altfel situaţia.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: "Dar s-a legitimat, i-a spus clar, am număr, am tot, a dat actele apoi."

Poliţistul de la Brigada Rutieră are la dispoziţie 60 de zile ca să aplice sancţiunea şi, conform Sindicatului Europol, a dat-o deja, după ce a vorbit cu superiorii lui.

VIDEO PROTVPLUS.RO