Polițiștii români de frontieră salvează migranți în Marea Mediterană. Vin zeci de femei și copii înghesuiți în bărci
260 de migranți, dintre care 100 de copii au fost salvați de polițiștii de frontieră români, care patrulează în Marea Mediterană. Înghesuiți cu zecile în bărci prea mici care pluteau în derivă printre valuri, mulți erau în pragul hipotermiei.
Românii sunt de aproape patru luni în largul Italiei, iar misiunea lor este să ajute autoritățile de acolo în criza refugiaților.
Acesta este momentul în care o ambarcaţiune aflată în derivă, plină cu zeci de copii şi adulţi, se loveşte de nava Ştefan cel Mare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Oamenii erau înfometaţi şi aproape înghețați de frig. De cum au ajuns la bordul navei românești, au primit ajutor medical, apă și mâncare.
Codin Avram – comandantul navei Ştefan cel Mare: „Se aflau pe ambarcaţiuni supraaglomerate aflate în pericol.“
Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă sunt în misiune în Marea Mediterană din august și vor rămâne acolo până la sfârşitul anului. De atunci, au participat la mai multe operațiuni de salvare împreună cu colegii italieni. Cei mai mulți dintre migranții salvați sunt din Siria şi Irak.
Fabian Bădilă, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră: „Obiectivul principal al operaţiunii comune Temis 2021 este de a oferi sprijin autorităților italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi în căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate pe mare”.
Migranții salvați sunt aduși la mal și lăsați în grija autorităților italiene. Dar mulți pier în cursa disperată de a fugi din țările lor măturate de războaie. Nimeni nu ştie câți au murit până acum în Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa.