Polițistul din Neamț care ajuta tinere să obțină permisul auto în schimbul unor relații sexuale


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2020 21:28
Data publicarii: Joi 06 Februarie 2020 21:11
Categorie: Stiri actuale
Scoala de soferi

Doi polițiști din Covasna au fost condamnați cu suspendare într-un dosar în care erau acuzați că au cerut mită și favoruri sexuale de la mai multe tinere, pentru a le ajuta să treacă examenul auto, relatează Monitorul de Neamț.

Evenimentele au avut loc în primele luni ale anului 2016. Potrivit anchetatorilor, cei doi agenți primeau mită direct de la cursanți sau prin intermediul instructorilor auto.

Astfel, C.A.A, agent din cadrul serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. De asemenea, judecătorii i-au confiscat 4.235 lei şi 1.100 de euro, bani obţinuţi din infracţiune.

În același timp, F.I.C., comisar de poliţie în cadrul serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamţ, detaşat la Covasna, a fost condamant la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. În cazul acestuia, instanţa a dispus confiscarea sumelor de 3.135 de lei şi 500 de euro.

În același dosar au mai fost condamnați doi instructori auto. Aceștia au primit pedeapse de 1 an și 4 luni, respectiv 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare.

În acest caz, instanța a anulat 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos.

„În perioada 16 ianuarie – 28 aprilie 2016 inculpații F.I.C şi C.A.A, având atribuţii pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică şi practică pentru obţinerea permisului de conducere, atît singuri, cît şi împreună, au pretins şi primit de la diferiţi candidaţi sume de bani cuprinse între 100 de lei – 1.000 de euro şi alte foloase necuvenite“, conform unui comunicat al DNA Braşov.

Ce i-a cerut polițistul unei tinere ca să o treacă examenul

Potrivit anchetei, una dintre candidatele la examenul auto s-a întâlnit cu agentul C.A.A într-o benzinărie, acolo unde a dus-o instructorul auto. Acesta a intrat în benzinărie, moment în care în mașină a intrat poliţistul, care i-ar fi cerut „un pupic“, dar fata care nu ştia cu cine are de-a face, a refuzat.

Tânăra l-a întîlnit mai apoi pe poliţist la examen, pe care l-a picat. După aflarea rezultatului, agentul i-a spus fetei că dacă i-ar fi dat „un pupic“ când a cerut, rezultatul ar fi fost altul.

A doua oară examinatorul i-a şoptit răspunurile corecte, astfel ca tânăra să treacă testul. Potrivit sursei citate, acest lucru s-a întâmplat după ce tânăra a întreținut relații sexuale cu polițistul.

De acest incident știa și comisarul, care l-ar fi sfătui într-o conversație telefonică să nu se atingă de femeiele măritate.

„Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!… Ai văzut tu ieri, ţi-a plăcut şi nu ştiu ce şi… hai să-i fac un bine. (…) Am întrebat ca să nu dăm… cu alţii probleme şi… să vină vreun cuţit în tine sau vreo alică de puşcă!”, îi spunea comisarul agentului.

O altă întâmplare descrisă în anchetă a avut loc pe 7 aprilie 2016, când, C.A.A a găsit un plic cu bani în care erau 400 de lei, în timp ce completa fişa altui candidat.

Acesta i-a arătat apoi plicul următorului candidat şi i-a spus: „Aveţi ceva pentru mine? Băgaţi… Tre să trăim. Ce să-i faci, asta-i viaţa”, scenă filmată de anchetatori, care au folosit în cauză lucrători sub acoperire.

Sursa: Monitorul de Neamt

VIDEO PROTVPLUS.RO