Poliţist ameninţat de un taximetrist ilegal, în Capitală. Amenda record primită

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un taximetrist din Bucureşti s-a ales cu o amenda record, în valoare de peste 11.000 de lei, din partea poliţiei şi riscă dosar penal după ce a fost prins a doua oară fără atestat profesional. Bărbatul a îndrăznit să se ia la ceartă cu agenţii.

11.000 de lei este amenda primită de şoferul care i-a înjurat şi ameninţat pe agenţi. „De acum nu mai fac taximetrie! Te omor cu mâna mea! Te urmăresc și te omor!” i-a strigat el unui agent din cadrul Poliției Locale a Municipiului București. 

Incidentul a avut loc miercuri după amiază, când un echipaj al Serviciului Circulație din cadrul Poliției Locale a Municipiului București se afla în misiune în zona Pieței Sudului din Capitală. În stația de taxi, agenții locali l-au găsit pe şoferul în vârstă de 46 de ani, care aștepta clienți în taxiul său. Fără echipament radio conectat și fără a avea atestat profesional, taximetristul a refuzat să se legimiteze.

Bărbatul a ieşit din autoturism şi a început să-i înjure  pe cei doi polițiști locali, care au fost amenințați cu moartea. În aceste condiții, şoferul a fost imobilizat și condus la Secția 15 Poliție, acolo unde – pentru încălcarea legilor taximetriei și a ordinii publice – a fost sancționat cu suma de 11.100 lei. Cazul a fost preluat de lucrători din cadrul Poliției Române, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urmă cu două luni, acelaşi şofer a mai fost sancționat de către agenții Poliției Locale București tot pentru abateri la legea taximetriei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO