Polițele încheiate la Euroins mai sunt valabile până pe 8 septembrie. Asigurații pot cere despăgubiri
Compania de asigurări Euroins a intrat oficial în faliment, potrivit deciziei Tribunalului București. Asta înseamnă că, de acum înainte, polițele RCA încheiate la acest asigurător, cu peste două milioane de clienți, mai sunt valabile până pe 8 septembrie.
Decizia Tribunalului vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară, a cerut insolvența asigurătorului Euroins, în luna martie. Șoferii care vor despăgubiri trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților.
La 90 de zile de la intrarea în faliment a Euroins, polițele RCA emise de companie își încetează valabilitatea, anunță Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Asta înseamnă că până pe 8 septembrie, inclusiv, mai sunt valabile polițele. Până atunci, puteți să le denunțați la Euroins și mai apoi să vă recuperați banii pe perioada rămasă din contract ori să așteptați ca ele să înceteze de drept. Oricum ar fi, din 9 septembrie, trebuie să aveți încheiată altă poliță auto obligatorie, la alt asigurător. În prezent, sunt 2 milioane de polițe valabile RCA emise de compania intrată în faliment.
Daniel Apostol, ASF: „Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura de faliment, a confirmat astăzi practic starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară în decizia din luna martie.”
Iată ce trebuie să faceți în continuare dacă aveți o poliță încheiată la Euroins.
De exemplu, dacă un șofer cu poliță RCA la Euroins provoacă un accident, cel păgubit trebuie să se adreseze direct Fondului de Garantare a Asiguraților pentru a fi despăgubit. Polița Euroins acoperă dauna și rămâne valabilă până pe 8 septembrie inclusiv.
O altă situație este dacă șoferul vrea să ceară diferența de primă. El trebuie să denunțe polița la asigurător, la Euroins, iar apoi să se adreseze pentru restituirea banilor Fondului de Garantare a Asiguraților. Din 9 septembrie, se va adresa direct FGA. Banii vor fi calculați pentru perioada rămasă valabilă din poliță.
Euroins devine al patrulea mare faliment care zguduie piața polițelor RCA, după Astra, Carpatica și City Insurance. Pentru că nici până acum nu au fost rezolvate toate dosarele de la precedentele falimente, clienții Euroins trebuie să se înarmeze cu răbdare. Deja la Fondul de Garantare a Asiguraților au fost depuse peste 50.000 de cereri de plată de către asiguratii Euroins.
Pe site-ul fgaromania.ro găsiți formularele online prin care puteți solicita despăgubiri și restituirea parțială a primei. Vi se cer, pe lângă date personale și copii ale polițelor, alte documente precum constatarea amiabilă și devizul de reparație.
Compania care deține Euroins a anunțat că va face apel la decizia de deschidere a procedurii de insolvență.