Peștele, gătit în cele mai ciudate moduri, pe litoralul românesc: Pe pizza sau chiar desert

×
Codul embed a fost copiat

Regal culinar, la malul mării! Zeci de bucătari, unii inclusiv cu stele Michelin, dar și pasionați de pescuit și gătit s-au întrecut în pregătirea unor preparate - şi gustoase, și cât mai spectaculoase.

Iar vedeta din farfurii a fost peștele - prăjit, gătit la foc mic, pe pizza sau chiar ca... desert!

A fost peşte... cat vedeai cu ochii la Black Sea Fish Festival. Zeci de bucatari s-au întrecut în fața cuptoarelor și a plitelor încinse în rețete care mai de care mai deosebite. Fiecare a ținut să impresioneze și să își arate măiestria.

Bucătar: "Durează cam patru ore toată chestia. Stați să îl și hidratăm un pic ( îl stropeste cu apă – n.red) pentru că se usucă. Și aici folosim niște peleți cu aroma de whiskey.”

Tehica de gătire este specifică bucătăriilor gourmet din Statele Unite. "E un chefal care a fost făcut pe slow cook, dar în general toate sunt pe slow cook aici, cu câteva legume, un pic de suc de lămâie și vin alb", precizează bucătarul.

Citește și
masini, aglomeratie, trafic
A început ”tradiționala” aglomerație din vămi: ”Stăm la o coadă de un kilometru jumate, e imposibil!”

Alții au încercat să pună peștele în valoare într-un mod inedit. Și dulce!

Ioan Răileanu: "Am ales un desert, folosind un păstrăv dulce pe care am ales să îl marinez cu zahăr brun și mango pe care l-am pus în valoare lângă o pavlova, o bezea."

Nu a lipsit nici pizza, dar și aceasta reinterpretată...

Iulian Dumitrescu: "Am introdus în el spirulină verde biologică, cremă de spanac și nelipsitul pește. Lufăr marinat. Vi-l recomand cu drag. Cealaltă. Aici avem o pizza roz, de ce este roz? Partea roz este cu sfeclă."

Peștele proaspat, făcut pe plita, a avut și el succes.

Enrico Derflingher, chef italian premiat cu 3 stele Michelin: 
"Am gustat un pește cu mămăligă pe care îl gătim și la mine acasa la Lacul Como. E amuzant că la aproape o mie de km distanță bucătăria e aproape la fel. (Cum a fost gustul?- n.red.) Fantastic."

Dragoș Zaman, chef: "Avem lufar proaspăt, care are maxim, maxim patru ore de când e prins, secretul ca să nu se prindă de tigaie, de plită, de orice, sarea."

Din meniu nu a lipsit nici borșul de pește, gătit la malul marii după o rețetă... moldovenească.

Mirela Nechita, bucătar: "Am folosit crap, caras și somn. Toată mâncarea moldovenească este bună, pentru că sufletul este primul ingredient și apoi mixul de pește.”

Pofticioșii au gustat din tot ce le-a facut cu ochiul.

La festivalul ajuns la cea de-a șaptea ediție au participat bucătari profesioniști, specialiști din sectorul Horeca, pescari, dar și bucătari juniori.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
A început ”tradiționala” aglomerație din vămi: ”Stăm la o coadă de un kilometru jumate, e imposibil!”
A început ”tradiționala” aglomerație din vămi: ”Stăm la o coadă de un kilometru jumate, e imposibil!”

Odată cu sărbătorile dăm piept și cu tradiționala aglomerație din vămi. Pe la Nădlac 2, în doar 24 de ore, au trecut nu mai puțin de 50.000 de oameni, iar unii au fost nevoiți să aștepte mai bine de o oră.

Un șofer a fost filmat în timp ce mergea pe contrasens într-un pasaj subteran din Oradea. „Tot el gesticula spre noi”. VIDEO
Un șofer a fost filmat în timp ce mergea pe contrasens într-un pasaj subteran din Oradea. „Tot el gesticula spre noi”. VIDEO

Un șofer a fost filmat în timp ce mergea pe contrasens într-un pasaj subteran din Oradea. Momentul a fost surprins de un alt șofer cu ajutorul camerei de bord, iar imaginile au fost transmise publicației locale Bihoreanul.

 

Aventura unor bărbați din Cluj-Napoca. Au pedalat 1700 de kilometri pentru a ajunge cu bicicletele
Aventura unor bărbați din Cluj-Napoca. Au pedalat 1700 de kilometri pentru a ajunge cu bicicletele "la capătul lumii"

Doi bărbați din Cluj-Napoca au pedalat 1700 de kilometri pentru a ajunge cu bicicletele... "la capătul lumii" – pe insula Horn.

Recomandări
Klaus Iohannis discută astăzi cu liderii partidelor parlamentare, pentru a rezolva criza politică. USR participă separat
Klaus Iohannis discută astăzi cu liderii partidelor parlamentare, pentru a rezolva criza politică. USR participă separat

Noua rundă de negocieri pentru formarea Guvernului, purtate de PSD, PNL și UDMR, s-a încheiat sâmbătă seară fără a se ajunge la o înțelegere.

VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit
VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit

Un accident de autocar urmat de un incendiu s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi, sâmbătă, în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit News.ro.

La Rânca a început deja vacanța de Crăciun. Turiștii au primit pomana porcului, țuică și vin fiert, direct pe pârtie
La Rânca a început deja vacanța de Crăciun. Turiștii au primit pomana porcului, țuică și vin fiert, direct pe pârtie

Pentru unii români a început deja vacanța de Crăciun, iar cei care au ajuns la Rânca, în Gorj, au intrat repede în atmosfera de sărbătoare.