Peștele, gătit în cele mai ciudate moduri, pe litoralul românesc: Pe pizza sau chiar desert

×
Codul embed a fost copiat

Regal culinar, la malul mării! Zeci de bucătari, unii inclusiv cu stele Michelin, dar și pasionați de pescuit și gătit s-au întrecut în pregătirea unor preparate - şi gustoase, și cât mai spectaculoase.

Iar vedeta din farfurii a fost peștele - prăjit, gătit la foc mic, pe pizza sau chiar ca... desert!

A fost peşte... cat vedeai cu ochii la Black Sea Fish Festival. Zeci de bucatari s-au întrecut în fața cuptoarelor și a plitelor încinse în rețete care mai de care mai deosebite. Fiecare a ținut să impresioneze și să își arate măiestria.

Bucătar: "Durează cam patru ore toată chestia. Stați să îl și hidratăm un pic ( îl stropeste cu apă – n.red) pentru că se usucă. Și aici folosim niște peleți cu aroma de whiskey.”

Tehica de gătire este specifică bucătăriilor gourmet din Statele Unite. "E un chefal care a fost făcut pe slow cook, dar în general toate sunt pe slow cook aici, cu câteva legume, un pic de suc de lămâie și vin alb", precizează bucătarul.

Citește și
barca decorata de craciun grecia
De ce grecii decorează în mod tradițional o barcă în loc de un pom de Crăciun

Alții au încercat să pună peștele în valoare într-un mod inedit. Și dulce!

Ioan Răileanu: "Am ales un desert, folosind un păstrăv dulce pe care am ales să îl marinez cu zahăr brun și mango pe care l-am pus în valoare lângă o pavlova, o bezea."

Nu a lipsit nici pizza, dar și aceasta reinterpretată...

Iulian Dumitrescu: "Am introdus în el spirulină verde biologică, cremă de spanac și nelipsitul pește. Lufăr marinat. Vi-l recomand cu drag. Cealaltă. Aici avem o pizza roz, de ce este roz? Partea roz este cu sfeclă."

Peștele proaspat, făcut pe plita, a avut și el succes.

Enrico Derflingher, chef italian premiat cu 3 stele Michelin: 
"Am gustat un pește cu mămăligă pe care îl gătim și la mine acasa la Lacul Como. E amuzant că la aproape o mie de km distanță bucătăria e aproape la fel. (Cum a fost gustul?- n.red.) Fantastic."

Dragoș Zaman, chef: "Avem lufar proaspăt, care are maxim, maxim patru ore de când e prins, secretul ca să nu se prindă de tigaie, de plită, de orice, sarea."

Din meniu nu a lipsit nici borșul de pește, gătit la malul marii după o rețetă... moldovenească.

Mirela Nechita, bucătar: "Am folosit crap, caras și somn. Toată mâncarea moldovenească este bună, pentru că sufletul este primul ingredient și apoi mixul de pește.”

Pofticioșii au gustat din tot ce le-a facut cu ochiul.

La festivalul ajuns la cea de-a șaptea ediție au participat bucătari profesioniști, specialiști din sectorul Horeca, pescari, dar și bucătari juniori.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
De ce grecii decorează în mod tradițional o barcă în loc de un pom de Crăciun
De ce grecii decorează în mod tradițional o barcă în loc de un pom de Crăciun

Grecia are tradiții de Crăciun destul de diferite de restul Europei, iar cea mai vizibilă este decorarea unei bărci în locul bradului clasic. Acest obicei, numit „karavaki”, este strâns legat de istoria navală a țării.

Nicuşor Dan, mesaj de Crăciun: Să ne regăsim liniştea sufletească, puterea de a fi mai buni, mai înţelepţi
Nicuşor Dan, mesaj de Crăciun: Să ne regăsim liniştea sufletească, puterea de a fi mai buni, mai înţelepţi

Oriunde ne-am afla, Crăciunul ne aminteşte de acasă, de magia copilăriei şi ne readuce mai aproape de esenţa valorilor care dau sens vieţii noastre, afirmă preşedintele Nicuşor Dan.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”
Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”

Nadia Comăneci, cel mai titrat sportiv român la Jocurile Olimpice, a postat în social media un mesaj de Sărbători, în care menţionează faptul că urmează un an olimpic.  

Recomandări
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova trasmite joi dimineaţă că în zonele montane ninge viscolit, fapt ce îngreunează acţiunile de deszăpezire.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”
Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”

Nadia Comăneci, cel mai titrat sportiv român la Jocurile Olimpice, a postat în social media un mesaj de Sărbători, în care menţionează faptul că urmează un an olimpic.  

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.