Japonezii anunță că un medicament împotriva COVID-19 a intrat în faza finală de teste

Dată publicare: 01-04-2020 15:18
Dată actualizare: 01-04-2020 15:24


Simptomul de coronavirus pe care experții l-au descoperit după ce au analizat 1 milion de oameni!

O companie japoneză de medicamente a anunțat, marți, că a început etapa finală a testării umane a unui medicament care ar trata infecția cu coronavirus, scrie Daily Mail.

Compania Toyama Chemical, deținută de Fujifilm, produce medicamentul Avigan, care este aprobat în Japonia și care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocată de noul coronavirus, COVID-19.

Avigan, cunoscut și prin numele său generic, Favipiravir, a oferit deja rezultate bune în primele două runde de teste clinice, iar Fujifilm a decis să crească producția acestui medicament, în așteptarea momentului în care medicamentul ar putea fi declarat primul ca fiind eficace pentru tratarea Covid-19, scrie sursa citată.

În urmă cu două săptămâni, autoritățile din China au anunțat că au finalizat cercetările clinice ale Favipiravir.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China, a anunțat atunci că Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO