Ministerul Educaţiei dezminte informația potrivit căreia cursurile s-ar relua pe 6 aprilie

Dată publicare: 01-04-2020 14:35
Dată actualizare: 01-04-2020 14:48


Scoala

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunțat, miercuri, că informaţiile şi documentul puse în circulaţie în spaţiul public, potrivit cărora structura anului şcolar 2019-2020 a fost modificată, sunt false.

"Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie! Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale şi vă asigurăm că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Aşa cum se cunoaşte, aceste decizii depind de evoluţia pandemiei generate de coronavirus/COVID-19", se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Ministerul mai anunţă că va formula denunţ penal pentru ca organele abilitate să identifice "persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spaţiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii".

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării se delimitează categoric de acţiunile acestor persoane şi de conţinutul fals al documentului: documentul vehiculat în spaţiul public nu este emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

În documentul la care se face referire, redactat în mod similar unui ordin de ministru, se arată că din 6 aprilie s-ar relua cursurile şcolare, fiind prezentate şi măsuri pentru respectarea distanţării sociale în clase.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO