Peste 300 de blocuri din Bucureşti nu mai au apă caldă. Problema persistă de câteva săptămâni
În plină pandemie, dar şi în luna lui cuptor cu zile caniculare foarte mulţi dintre locuitorii capitalei nu au apă caldă.
Aşa că oamenii sunt nevoiţi să se descurce prin metode rudimentare.
"Ne pregătim pentru iarnă şi se fac lucrări de reparaţii", spun autorităţile. Iar pentru zonele în care problemele persistă de câteva săptămâni explicaţia este aceeaşi de când lumea. Sistemul este vechi şi depăşit.
Peste 300 de blocuri din Bucureşti apar pe lista oficială cu lucrări de reparaţii în capitală. Doar că noi şi noi zone apar, dispar şi reapar săptămânal pe această listă. Adică avariile se ţin lanţ în mai toate sectoarele.
Locatar bloc: ”Da, este problemă, au mai fost probleme, este oprită, nu s-a anunţat. Văd că nu este niciun afiş în uşă data trecută a durat două săptămâni”.
Locatar: ”Dar e greu. Vă daţi seama şi pe căldura asta. Şi am mai avut-o întreruptă vreo 3 săptămâni”.
Au fost şi cartiere care au rămas săptămâni întregi fără apă caldă.
De exemplu în zona Iancului, din sectorul 2 al capitalei, oamenii spun că de la jumătate lunii iunie a fost oprită apa caldă. Cu excepţia a doua sau trei zile, când au avut apă caldă, însă numai pentru câteva ore. Şi mai supărător, spun ei, este faptul că de multe ori la robinet apa caldă curge, doar că e rece.
Dumitrache Ion- preşedinte Asociaţie de bloc: ”Înţeleg că nu e apă caldă, dar de ce-mi livrezi pe conductă apă rece, omul nu ştie şi consumă o grămadă de apă până la etajul 8 pentru că omul tot aşteaptă”.
Compania Municipală Termoenergetica: ”Au existat zone, Iancului, Pantelimon, unde am avut în ultima perioadă, pentru că, aşa cum noi am şi făcut public, a existat o avarie a cet-ului griviţa, nu a mai funcţionat”.
Altceva spun cei de la Elcen, producătorul de agent termic.
Problema este reţeaua care nu poate prelua presiunea. Dacă reţeaua ar fi fost mai bună, un singur CET ar putea asigura apă caldă pentru întreg oraşul Bucureşti. Dar din păcate sunt foarte multe pierderi şi e nevoie de investiţii consistente.
Compania Municipală Termoenergetica: ”Sunt foarte mulţi oameni care pe caniculă, pe vreme de coronavirus au făcut duşuri reci, s-au spălat cu apă rece, ce le transmiteţi acestor oameni? Le transmit scuzele mele, atât în numele nostru, cât şi în numele celor care ar fi trebuit să îşi ceară scuze la acel moment, pentru faptul că nu au făcut. Din păcate, suntem în imposibilitate şi credeţi-ne că facem nu doar ce ne stă în putință, ci şi ce este supraomenește. Sistemul este îmbătrânit”.
Reprezentanţii Termoenergetica, fostul Radet, spun că au obţinut aprobare pentru o finanţare europeană de 330 de milioane de euro, astfel încât în următorii ani să fie modernizaţi peste 200 de km de reţea.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, apa calda, coronavirus, pandemie, termoenergetica,
Dată publicare:
06-07-2020 19:57