Un funcţionar din Guvern, infectat cu coronavirus. Cu cine a intrat în contact

Ultima actualizare: 06-07-2020 20:11
Palatul Victoria

Un angajat al Guvernului a fost testat pozitiv cu coronavirus, luni. Este vorba despre un funcționar din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul, care în acest moment se află în izolare.

Niciunul dintre colegii săi de birou nu sunt infectați, fiind testați negativ.

Acesta nu a intrat în contact ci niciunul dintre membri cabinetului Orban.

„A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcționar public și își desfășoară activitatea într-o structură din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul. Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri și în acest moment este internată. DSP București a desfășurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testați colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ. Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu. Spațiul în care și-a desfășurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. Facem mențiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”, au transmis reprezentanții Guvernului într-un comunciat.

În luna martie, premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai membri ai Guvernului și membri PNL au fost testați pentru coronavirus și au intrat în izolare, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Miniştrii care au fost testaţi, rezultatul fiind negativ, sunt: Victor Costache, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Marcel Boloş, Marcel Vela, Ionuţ Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheorghiu, Ion Ştefan.

Aceștia au luat contact cu senatorul Vergil Chiţac la reuniunea Biroului Politic Naţional și s-au autoizolat la domiciliu.

 

 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO