Aproape 100.000 de români au depus cereri online pentru cardurile de energie. Ce au trimis unii în loc de poze cu buletinul
Statul le-a virat deja peste 170 de milioane de lei sub formă de carduri de energie românilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună.
Majoritatea celor îndreptățiți să primească acest ajutor pentru plata facturilor au mers direct la ghișeele Poștei Române, dar au fost și aproape 100.000 de cereri pentru plată online.
Este drept nu toți cei care au vrut să folosească platforma de pe site-ul Poștei au și reușit. Unii au trimis în loc poze ale actelor de identitate fotografii cu pisici, amintiri din vacanțe, și instantanee de la petreceri sau din viața de cuplu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mare atenție unde vă nimeresc degetele, pe tastatura calculatorului sau pe ecranul telefonului smart. Altfel, pățiți ca o pereche. Funcționarii Poștei Române au primit, pe site-ul destinat cardului de energie, o poză făcută, probabil, doar pentru ei doi. Valabil și pentru altă poză, în care zâmbesc niște amici. Alții au atașat bonuri de magazin în loc de factură la gaze... sau imagini cu o centrală de la bucătărie. Sau scara blocului, vacanțe și, desigur, pisici. Toți au de retrimis- corect- dosarul cu acte.
Între timp, 500.000 de tranzacții au fost finalizate. O doamnă singură recunoaște umil că abia aștepta cardul de energie, în valoare de 700 de lei.
Ioan Boloș, Ministrul Investiţiilor și Proiectelor Europene: ”Numărul total al gospodăriilor care în prezent beneficiază de cardul de energie este de 2,1 milioane. Listele inițiale de beneficiari au avut inițial un număr de 4 milioane”.
Aceste cifre sunt însă dinamice și se modifică, pe măsură ce autoritățile statului descoperă neconcordanțe între acte și realitate.
Numai în sectorul 4, în ultimele 3 săptămâni au fost depuse 230 de cereri de către persoane care au primit astfel de scrisori, prin care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene îi înștiințează pe oameni că au fost excluși de pe lista beneficiarilor. La domiciliul lor figurează mai multe persoane, iar venitul mediu depășește 2.000 de lei pe lună. Inspectorii trebuie să clarifice situația locativă.
10 zile este termenul legal pentru efectuarea anchetelor sociale, astfel încât cei care au dreptul la cardul de energie să îl și primească fără mari întârzieri.