Peste 100.000 de răsaduri de legume și flori, de vânzare la serele unei universități din Cluj-Napoca
Peste 100.000 de răsaduri de legume și flori își așteaptă cumpărătorii la serele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
După ce, mai mult de două luni, zeci de oamenii s-au ocupat atent de culturile de roșii, ardei sau vinete, acum se pot mândri cu roade bogate și sănătoase.
În serele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca cresc zeci de soiuri de răsaduri - de la legume precum dovlecei, roșii, vinete sau ardei, pâna la mușcate, crăițe și flori de piatră multicolore, care apoi ajung în grădinile clienților.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Semințele, îngrijite și de studenți
„Sunt foarte de calitate, am luat și anii trecuți. Și producția a fost bună. Am luat roșii, castraveți, ardei și plante aromatice,“ a spus un bărbat.
Semințele plantate în luna februarie, au fost atent îngrijite de angajații Stațiunii de Cercetare, dar și de studenți.
Ulian Beșleagă, inginer agronom USAMV Cluj-Napoca, a spus: „Am avut nevoie de un număr foarte mare de oameni, deoarece răsadurile au fost repicate. La repicat e foarte mare nevoie de multă muncă manuală. Ne-am ajutat angajații stațiunii și studenții universității.“
Care sunt cele mai căutate răsaduri
Ioana Moldovan, inginer agronom USAMV Cluj-Napoca, a adăugat: „Cele mai căutate sunt mușcatele. Clienții care au preferat să le amenajăm jardinierele din diferite soiuri de mușcate, și anul acesta ne-au contactat, ceea ce este un semn bun.“
Prețul pentru răsadurile de legume variaza între doi și patru lei. Florile sunt ceva mai scumpe, și ajung la 25 de lei ghiveciul. În lunile următoare, oamenii vor putea găsi la vânzare și soiuri românești de tomate create de specialiști, chiar în Stațiunea de Cercetare a universității.