Cazul furtului de combustibil de la RATB. Autobuzele intarziau zeci de minute iar calatorii erau tinuti fara aer conditionat
Zeci de soferi care conduc autobuzele de transport in comun ale Capitalei sunt suspectati ca au furat din carburantul primit. Complici le-ar fi fost chiar sefii lor. Cu totii sunt acuzati de furt, delapidare si fals.
Fapta suspectilor este cu atat mai ciudata cu cat salariul mediu al unui sofer de la RATB este de 2500 de lei, la care se adauga, lunar, cel putin inca o mie din sporuri.
Motorina folosita pentru autobuzele care transporta calatori in Capitala ar fi fost furata de angajati pentru un castig de cateva sute de lei. Politistii ii acuza atat pe sefii autobazei Titan, una dintre cele mai mari din Bucuresti, cat si pe soferi si pe sefii de tura ca sustrageau zilnic combustibil.
Mai mult, spun anchetatorii, unele autobuze faceau mai putine curse pe zi, dar in acte figurau cursele complete. Acesta ar putea fi si motivul, pe langa trafic, pentru care unele autobuze, ajung in statii cu intarzieri de zeci de minute.
Ca sa mai fure un litru doi, fara ca nimeni sa se prinda, soferii ar fi mers cat mai lin, fara sa tureze motorul, si nu ar fi pornit aerul conditionat. Asa ar fi coborat consumul mediu al autobuzului sub 43 de litri pe suta de kilometri. Conducerea RATB a precizat ca incearca pe viitor sa evite astfel de furturi iar.
"In prezent, este in curs de implementare un sistem inteligent de semnalizare a deschiderii neautorizate a busonului rezervorului de motorina. Acest sistem va identifica si scaderea brusca a nivelul motorinei din rezervorul autobuzului si va alerta dispeceratul", a transmis RATB.
In prezent, in Capitala circula 700 de autobuze ale Regiei Autonome de Transport in Comun.
Sursa: Pro TV
Etichete: motorină, angajati, furt, perchezitii, ratb,
Dată publicare:
30-06-2015 08:56