Perchezitii DNA la Primaria Brasov si la domiciliul edilului George Scripcaru. Sunt vizate infractiuni de coruptie

Perchezitii - Agerpres

Procurorii DNA efectueaza luni perchezitii la Primaria Brasov, iar in ancheta ar fi implicat edilul George Scripcaru, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA efectueaza luni perchezitii la Primaria Brasov, la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al sefului Serviciului Investitii si al directorului executiv adjunct al Directiei Tehnice, precum si la domiciliul edilului si a altor presoane, sediile mai multor firme, printre care si la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, punctul de lucru al SC Delcar SRL, la sediile SC Bepco SRL, la SC Transformer Energy Supply SRL, sediul Tetkron, punctul de lucru al SC Iporo SRL.

In dosar ar fi vorba de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare-cumparare sau prestari servicii de catre anumite societati.

DNA informeaza, intr-un comunicat de presa, ca procurorii din Brasov efectueaza luni perchezitii in 20 de locatii situate in judetul Brasov, din care una este sediul unei institutii publice, intr-un dosar ce vizeaza fapte comise in perioada 2010-2015.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Brasov, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2010-2015. In cursul zilei de 29 iunie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 20 locatii situate in judetul Brasov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata in comunicatul DNA.

Citește și
perchezitii procuror Iasi
Fostul procuror DNA care a ajuns sa vanda tablouri false pe Internet. "Le zic ca le dau o mie, ca lucrarea-i o porcarie"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Acuzatiile aduse de DNA

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, ar fi implicat intr-un dosar de abuz in serviciu, pentru ca ar fi facut demersuri de favorizare a unui firme pe piata energiei prin devalizarea SC CET SA Brasov, societate detinuta de UAT Brasov, fiind creat un prejudiciu de peste un milion euro, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Conform surselor, DNA face cercetari cu privire la abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare-cumparare sau prestari servicii de catre SC CET SA Brasov sau SC Tetkron SRL, societati detinute de UAT Municipiul Brasov cu SC Bepco SRL Ghimbav, controlata de Simina Costan, Calin Filimon Costan si Mihai David (fost director Hidroelectrica SA). Procurorii sustin ca prin acestea s-ar fi urmarit devalizarea celor doua societati si scoaterea lor de pe piata energiei in favoarea Bepco, producand un prejudiciu de peste un milion de euro in patrimoniu bugetului local.

Sursele au aratat ca, in perioada 2010-2011, in scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre Bepco, in baza unor intelegeri prealabile intre reprezentantii firmei private, primarul Brasovului ar fi determinat AGA CET SA si persoane din conducerea societatii sa incheie contracte de vanzare-cumparare avand ca obiect energie termica sau active subevaluate sau sa cedeze cu titlu gratuit active apartinand CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul acesteia.

In acest scop s-a incheiat un contract pe 15 ani pentru vanzarea-cumpararea de energie termica livrata din centralele electrice de cogenerare in vederea furnizarii acesteia consumatorilor de energie termica racordati la CET Brasov.

Aceleasi surse au explicat ca tot in scopul promovarii intereselor Bepco, din dispozitia primarului Scripcaru, in mai 2010, directorul CET SA a emis avizul tehnic prin care s-a aprobat racordarea respectivei firme la reteaua electrica si prin care se ceda cu titlu gratuit o parte de 19,67 MW din cota de 50 MW aprobata pentru producere de ANRE.

Ulterior, mai sustin sursele citate, prin Hotararea AGA CET s-a aprobat punerea la dispozitia Bepco a mijloacelor fixe, utilajelor, conexiunilor cuprinse necesare producerii energiei termice aflate in proprietatea acesteia pe considerentul ca nu ar mai fi fost folosite in activitatea curenta si aceste bunuri reprezinta un accesoriu fata de contractul de furnizare.

Procurorii ar fi constatat ca s-a ajuns ca CET Brasov sa cumpere energie termica de la producator privat care foloseste bunurile sale in mod gratuit.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Peste 200 de politisti au facut perchezitii la
Peste 200 de politisti au facut perchezitii la "Dragonul Rosu", intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

Peste 200 de politisti de la BCCO Bucuresti, Ialomita, Giurgiu, Teleorman si Constanta, alaturi de inspectori ANAF, au efectuat, vineri dimineata, perchezitii la Complexul ''Dragonul Rosu'', au declarat pentru Agerpres surse din politie.

Fostul procuror DNA care a ajuns sa vanda tablouri false pe Internet.
Fostul procuror DNA care a ajuns sa vanda tablouri false pe Internet. "Le zic ca le dau o mie, ca lucrarea-i o porcarie"

Un procuror iesean – acelasi care, in urma cu ani buni, instrumenta dosarul care l-a adus dupa gratii pe Dan Voiculescu – este acum el insusi in centrul unui scandal legat de comertul cu opere de arta..

DNA face cercetari in cazul procurorului care a instrumentat dosarul lui Dan Voiculescu. Ce acuzatii i se aduc
DNA face cercetari in cazul procurorului care a instrumentat dosarul lui Dan Voiculescu. Ce acuzatii i se aduc

Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la biroul lui Emilian Eva, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, si la domiciliul acestuia, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.