Percheziții la jucători de fotbal din Liga a II-a, bănuiți că au trucat meciuri în campionat
Purtătorul de cuvânt al MAI a anunțat că vineri sunt în derulare 56 de percheziții domiciliare la nivel național, ce vizează dosare penale în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, camătă sau șantaj.
Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a anunțat că în județele Brăila, Mureș și Buzău, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, luare și dare de mită.
În acest dosar există informații că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 și pentru obținerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
"La momentul comiterii faptelor aceștia aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal în liga a II-a. Jucătorii au fost determinați să aibă această conduită, prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă", a precizat Monica Dajbog.
Potrivit acesteia, persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale.
Acțiunea de vineri urmează unei ample operațiuni a Ministerului Afacerilor Interne, denumită Ziua Z.
Ziua Z, așa cum a fost numită, a fost debutul unui plan operativ de mare complexitate pus în aplicare la nivel național de echipele operative ale Poliției, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei, cu acțiuni în cascadă, menite să destructureze grupurile de crimă organizată.
Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că alte 14 percheziții domiciliare au loc în Maramureș și Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, evaziune fiscală și spălare de bani.
O altă acțiune importantă are loc în București și Ilfov într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, fiind efectuate chiar în aceste momente 6 percheziții.
Acțiunile colegilor mei urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite de fapte penale, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.
Toate persoanele depistate în urma acestor acțiuni vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.
Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informații ce pot fi făcute publice.
Permiteți-mi acum să îi ofer cuvântul directorului general al Poliției Capitalei, comisar-șef de poliție Bogdan Berechet pentru a vă prezenta un caz deosebit ce a necesitat multe ore de muncă și fler polițienesc.