Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu false investiţii în criptomonede. Prejudiciul depășește 3 milioane de euro
Şase percheziţii au loc joi, în Bucureşti şi în judeţul Bacău, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, vizând false investiţii în criptomonede, care ar fi urmat să genereze profituri considerabile.
Prejudiciul în acest caz este de 1,5 milioane de dolari şi de 1,8 milioane de euro. Trei persoane urmează să fie audiate.
”Astăzi, 8 august, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Bacău, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălarea banilor şi complicitate la aceste fapte”, anunţă IGPR.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Din cercetări a reieşit faptul că 4 persoane - dintre care o persoană juridică - ”ar fi fost induse în eroare cu privire la predarea unor sume considerabile de bani, ce ar fi fost justificate prin întocmirea unor contracte de împrumut sau comision şi care le-ar fi creat falsa impresie că aceste sume ar fi urmat a fi investite în criptomonede generatoare de profituri substanţiale”, precizează anchetatorii.
Astfel, a fost cauzat un prejudiu de 1.500.000 de dolari, respectiv 1.761.400 de euro.
Vor fi puse în executare mandate de aducere, emise pe numele a 3 persoane, în vederea audierii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bacău şi Vrancea.
Activităţile beneficiază de sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.