Pedeapsa primită de tânăra din Olt care și-a împușcat iubitul polițist în cap. Va plăti și daune copiilor acestuia
Tânăra inculpată pentru omor după ce în 2018 l-a împuşcat în cap, accidental, pe iubitul ei poliţist la SCCO şi acesta a murit la spital, a fost condamnată de magistraţii de la Tribunalul Olt la o pedeapsă de şase ani de închisoare.
De asemenea, aceasta trebuie să plătească daune materiale de 260.000 de euro către copii poliţistului, potrivit soluţiei pe scurt postată pe portalul instanţei, scrie Agerpres.
Soluţia, pronunţată de Tribunalul Olt pe 10 mai, poate fi atacată cu apel.
Potrivit soluţiei menţionate, judecătorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei, din infracţiunea de omor în infracţiunea de ucidere din culpă şi au condamnat-o pe femeie la executarea a şase ani de închisoare, pedeapsă rezultată prin contopirea pedepselor principale cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi trei ani de închisoare pentru infracţiunea de uz de armă fără drept.
Totodată, instanţa a dispus ca femeia care l-a împuşcat pe poliţist să plătească daune morale în valoare totală de 260.000 de euro către cei doi copii minori ai bărbatului şi să le plătească acestora o prestaţie periodică lunară de 1.500 de lei până când copiii vor termina studiile.
Femeia a mai fost obligată şi la plata a aproape 130.000 de lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde poliţistul a fost spitalizat timp de peste trei luni, în perioada ianuarie - mai 2018.
Un poliţist în vârstă de 38 de ani, din Slatina, ofiţer în cadrul SCCO Olt, a fost împuşcat în cap, în ianuarie 2018, în locuinţa lui, cu pistolul personal deţinut legal. Persoana care l-a împuşcat, o tânără de 28 de ani, era prietena bărbatului şi s-a rănit la o mână în timpul aceluiaşi incident. Anchetatorii au spus că poliţistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie atunci când aceasta a descărcat arma, iar glonţul a penetrat mâna tinerei şi apoi calota craniană a bărbatului. După ce a fost împuşcat, poliţistul a fost transportat în stare gravă la spital, unde a decedat câteva luni mai târziu.
Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care iniţial au desfăşurat cercetări pentru vătămare corporală din culpă, apoi pentru ucidere din culpă, iar pe 9 aprilie 2019 au schimbat încadrarea juridică în infracţiunea de omor.
Anchetatorii au susţinut că femeia ar fi apăsat pe trăgaci în mod conştient şi voluntar, având cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea să mai fie gloanţe în armă.
Potrivit procurorilor, schimbarea încadrării juridice a fost determinată "de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi în momentele imediat premergătoare fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă".
Anchetatorii au considerat că femeia a prevăzut rezultatul faptei sale, deşi nu l-a urmărit, "a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă".
Tânăra a susţinut în faţa procurorilor că a considerat că pistolul ar fi fost descărcat.