Pedeapsa aspră pe care o riscă șapte polițiști după ce au controlat ghiozdanele unor elevi la o școală din Jilava
Șapte poliţişti ai Biroului pentru siguranţă şcolară sunt cercetați pentru posibile fapte de abuz în serviciu după acţiunea pe care au desfăşurat-o pe 12 octombrie la o şcoală din Jilava.
Poliţiştii au fost filmaţi în timp ce controlau ghiozdanele elevilor, în căutare de obiecte interzise, dar după aceea părinţii au depus plângeri.
Vorbim de o cercetare prealabilă, o procedură care se declanşează de fiecare dată când un cetăţean face o plângere. Iar aici vorbim de una făcută de mama unei copile care a reclamat la Inspectorat felul în care poliţiştii s-au purtat când au intrat în clasa unde învaţă fiica ei. Iar părerea ei că poliţiştii i-au speriat pe copii este împărtăşită şi de alţi părinţi care s-au plâns la Inspectoratul Școlar.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Lucrurile se pot complică foarte tare pentru poliţiştii care au participat la acţiunea desfăşurată la şcoala din Jilava pentru că superiorii au sesizat şi Parchetul de pe lângă judecătoria Cornetu, după ce şi Biroul de control intern ar fi constatat deficienţe.
Potrivit unor surse, deficienţele s-ar referi la controlul ghiozdanelor, mai exact că poliţiştii nu ar fi avut motive întemeiate să desfăşoare această activitate. Asta deşi pe numele unui elev al şcolii au fost depuse trei plângeri penale pentru loviri şi ameninţare, ba mai mult, el ar fi postat şi imagini video în care susţinea că va folosi un cuţit împotriva unui coleg.
Procurorii vor audia toate părţile implicate şi vor urmări şi imaginile camerelor de supraveghere din şcoală, mai ales după ce directorul şcolii ar fi spus că nu ştia despre acţiunea poliţiştilor, în timp ce ei ar susţine contrariul.
Dacă poliţiştii vor fi găsiţi vinovaţi pentru abuz, adică exercitarea cu rea credinţă a meseriei de poliţist, riscă, potrivit codului penal, închisoare de la doi la șapte ani.