Paul Angelescu a transmis din mijlocul Codului Rosu. Drumul care in 10 minute a fost acoperit complet de zapada

×
Codul embed a fost copiat

Paul Angelescu a fost in judetul Buzau, primul judet cu cod rosu pentru viscol. Toate drumurile erau inchise acolo, iar localitatile ... rupte de lume. Doua utilaje care incerau sa degajeze soseaua au ajuns intr-o situatie limita.

26 IANUARIE

ORA 19:15

"La iesirea din localitatea Ulmeni, drumul este blocat de troiene de zapada. Din orasul Mizil nu se mai poate inainta. De-acolo pana unde suntem sunt alti 10km. Sunt portiuni de drum "la negru", dar din loc in loc sunt suluri de zapada de 50 de cm pana la 1 metru si drumul este impracticabil. Unde este o padure pe marginea drumului, se poate trece. Degeaba insa pentru ca sunt alte portiuni pe care nu le poti traversa.

In urma cu o ora si jumatate, doua echipaje de deszapezire au ramas blocate. Ce au dat ei la o parte, vantul a pus la loc. Zapada a ajuns pana la genunchi", a transmis Paul Angelescu de la fata locului.

Citește și
ninsori romania
Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

ORA 19:00

 "Suntem in judetul Buzau pe DN1 B intre Sateni si Ulmeni, a inceput de 10 minute codul rosu si drumul este deja impracticabil, duna pe care suntem noi creste vazand cu ochii deoarece zapada este viscolita pe camp si adusa pe carosabil", a transmis Paul Angelescu.

Viscolul napraznic a transformat toate soselele din judet intr-un pustiu alb in care nici masinile de teren nu mai pot inainta.

Paul Angelescu prezinta imagini incredibile: "Drumul judetean 42, spre comuna Breaza. Asa arata in acest moment, troiene de peste un metru, pe aici nu cred ca a trecut nici un utilaj de deszapezire. Si acest drum va ramane inzapezit cel putin cateva zile. Ceva mai incolo se vede o masina. Sper ca nu mai este nimeni in ea".

O masina abandonata a fost inghitita de zapada. Stergatoarele au ramas pornite. Tabloul iti da fiori.

"Nu mai e nimeni, bine ca au plecat ca, Doamne fereste inghetau aici. A intrat zapada si in masina"

Buzaul este blocat complet. Politistii si jandarmii au facut filtre la toate iesirile din oras. Soferii sunt sfatuiti sa se intorca din drum si sa se puna la adapost.

Pare incredibil dar un bulgar aflat intr-o masina nepregatita pentru o astfel de vreme, insista sa treaca de baraj desi este emis codul rosu. Uluitor, cu el se afla o femeie cu un copil de numai doi ani.

La Braila situatia s-a inrautatit fiecare ora scursa a insemnat un risc enorm pentru cei prinsi cu masinile in nameti. Unii, blocati in oras, au dat dovada de o inconstienta greu de imaginat si au luat-o pe jos spre localitati invecinate.

Vizibilitatea este si acum 0, iar drumurile de la intrarea in oras sunt acoperite cu suluri uriase de zapada. Au fost si cativa care au vrut sa testeze vigilenta patrulelor si le-au spus ca vor sa ajunga foarte aproape desi multi se indreptau spre Slobozia. Nu stiau insa ca la 5 kilometri de oras mai era un filtru.

 

ORA 07:00 In Centrul Cultural din Lehliu a fost amenajat un spatiu special pentru cele 150 de persoane luate de pe drumuri, unde si-au petrecut noaptea.

Armata a anuntat ca va trimite 55 de soldati cu doua transportoare blindate si un autocamion pentru a lua masinile implicate in accidentul de sambata, urmand ca cei de la drumuri sa curete autostrada de zapada.

Ca sa le faca mai usoara noaptea, cei 150 de oameni au primit sandvisuri, ceai cald, saltele si paturi. Pe Autostrada au ramas si cativa soferi care au refuzat sa-si paraseasca masinile.

25 IANUARIE

UPDATE 18:51 La Centrul Cultural din Lehliu Gara au fost adusi 100 de soferi de pe drumuri. Nu exista curent electric, iar primaria le-a adus ceai, saltele, paturi. Cel mai probabil, acestia isi vor petrece noaptea acolo.

UPDATE 17:45 In Lehliu Gara, s-a format o coloana cu o suta de masini, in speranta ca se va redeschide drumul. Sunt slabe sanse ca asta sa se intample pe timpul noptii.

La Centrul Cultural au fost dusi mai multi pasageri care au ramas blocati pe autostrada.

Este asteptat si un tren din Constanta, cu care cei din centrul cultural s-ar putea deplasa spre Bucuresti.

Un autocar care venea dinspre Constanta a ramas blocat. "De la ora 14:00 asteptam. Mi s-a spus sa astept, am asteptat pana acum si s-a inchis de tot. Se putea ajunge la Bucuresti cu calatorii in siguranta, aici ce facem, cu un ceai cald?", s-a plans soferul autocarului.

La Primaria din Lehliu nu este curent. Nu se stie daca la centrul cultural exista curent, dar se foloseste un "tun" pe motorina cu care se poate incalzi temperatura.

UPDATE 16:30 Cativa soferi de TIR, care nu voiau sa-si paraseasca masinile, au fost fortati de autoritati sa mearga la Lehliu. Foarte multe autoturisme au fost implicate in accident, inclusiv o Dacie din care nu a mai ramas aproape nimic.

UPDATE 16:00 Autoritatile au croit, prin zapada, un traseu cu ajutorul celor de la Drumuri. Astfel, cele 30 de persoane care erau implicate in carambol vor fi duse la Caminul Cultural de la Lehliu.

UPDATE 15:00: "Vizibilitatea este redusa, in jur de 10 metri. Pompierii au intervenit cu greu pentru a-i evacua pe oameni. Iti ingheata si hainele pe tine. Sunt cateva masini care blocheaza in continuare drumul. Soferii si pasageriim care nu au putut fi evacuatim s-au strans in cateva microbuze unde stau la cadura.

Pompierii asteapta intariri pentru a putea debloca drumul. Dupa DOUA ORE au aparut primele echipaje de deszapezire. Zapada a ajuns la 20-30cm pe carosabil in unele locuri", a transmis Paul Angelescu la Editia Speciala a Stirilor ProTV de la ora 15:00.

Un echipaj de la Ambulanta a cerut ajutorul unei echipe a Stirilor ProTV ca sa scoata un ranit din aceasta urgie.

"E un adevarat Iad inghetat pe Autostrada Soarelui. Pe ranit l-am luat in masina noastra, impreuna cu o asistenta medicala, si l-am dus pana la urmatoarea ambulanta.

Sunt oameni blocati in masina, care nu pot sa inainteze, nu sunt raniti, dar nu se pot misca. Pompierii si asistentii medicali sunt cu gheata pe fata.

Nimeni nu a fost ranit grav, dar nu pot fi scosi toti oamenii din zona. La fata locului sunt mai multe masini ale SMURD-ului si ale pompierilor. Unul dintre martori imi spunea ca, la inceputul coloanei, se afla si un microbuz in care sunt oameni", a transmis Paul Angelescu, corespondentul Stirilor ProTV.

Cei raniti au fost dusi la spitalul din Lehliu unde au primit asistenta medicala.

"Unii dintre soferi nu vor sa-si paraseasca masinile. Daca iti dai manusa jos, in 2 minute nu-ti poti misca degetele", a mai povestit Paul Angelescu.

Multi dintre cei care au plecat la drum si care au ramas acum blocati nu au provizii si vor trebui sa renunte la ambitie la un moment dat astfel incat sa poata fi transportati la caldura.

Sursa foto: Paul Angelescu

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
FOTO: Sinaia sub zapada, imagini primite de la utilizatori. Trimite si tu fotografii de la tine din oras
FOTO: Sinaia sub zapada, imagini primite de la utilizatori. Trimite si tu fotografii de la tine din oras

Romania este puternic afectata de ninsoare, vant si ger, in acest final de saptamana. Trimite-ne aici imaginile surprinse de tine cu frigul care a cuprins toata tara noaptea trecuta!

Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani
Ce ar insemna CODUL ROSU de ninsori in Romania. ANM: Seamana cu situatia de acum doi ani

Viscolul si ninsorile vor lovi de vineri noapte in mare parte din tara si trebuie sa fim pregatiti si pentru un eventual cod rosu. 16 judete de vineri seara de la ora 19:00 sub cod galben, iar alte 10, plus Capitala, sub cod portocaliu.

Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada

Sorin Oprescu a declarat ca, in cele trei adaposturi municipale, se afla 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Directiei de Asistenta Sociala monitorizeaza alte 46 de persoane adulte care au refuzat adapostirea.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.