Este forfotă în cel mai mare depozit de donații din toată Moldova. Mii de copii din regiune au nevoie de încălțăminte, să nu mai umble desculți pe afară și să aibă și de-ale gurii în fiecare zi.

Părintele Damaschin va fi, și în acest an, mesagerul iepurașului de Paște și, până de sărbători, și-a propus să ajungă în toate casele, să ducă daruri copiilor care provin din familii sărmane. Bucuria celor mici este de nedescris.

Când îl văd în bătătura casei, șase copii dintr-un sat din județul Iași sar în brațele părintelui și îl îmbrățișează cu dor. Îl întâmpină în pragul casei și cu flori culese din grădină.

Cei mici știu că preotul nu vine niciodată cu mâinile goale. De această dată, le-a adus haine și încălțăminte, de care au mare nevoie.

Ionela are 6 ani și este mezina casei. Știe că, de sărbători, bunica, cea care îi crește pe ea și frații ei, le face bucate aburinde, numai bune de mâncat după ce vin de la slujbă de Înviere.

Ionela Țifache, elevă: Facem cozonac si înroșim ouă."

Reporter: O ajuți pe bunica să prepare mâncarea?

Daniel Țifache, elev: „Da. Pentru noi, părintele înseamnă ca un fel de... e tatăl nostru."

Reporter: Vă ajută?

Daniel Țifache, elev: „Da".

Bunica este singura din familie care lucrează, după ce soțul ei s-a îmbolnăvit, iar medicii i-au interzis să mai facă efort.

Reporter: Cum vă descurcati sa creșteți șase copilași?

Marta Țifache, bunica: „Cu ajutorul Lui Dumnezeu îi creștem. Ne ajută și părintele foarte mult."

Reporter: V-ați fi permis să cumpărați atâtea haine și mâncare pentru șase copii?

Marta Țifache, bunica: „Cam greu, dar asta e treaba."

Reporter: De Paște ce le puneți pe masă?

Marta Țifache, bunica: „De Paște le mai cumpăr și eu."

De Paște, părintele Damaschin vrea să hrănească și să îmbrace copiii sărmani din județele Moldovei.

Preot Dan Damaschin, fondator Asociația Glasul Vieții: E o misiune aproape imposibilă, ar putea spune unii, de a îmbrăca 10.000 de copii. Cu tot ceea ce e nevoie de Paște și să le oferi, pe lângă încălțăminte de calitate, îmbrăcăminte și pentru școală articole de igienă și alimente tradiționale, într-un timp atât de scurt și cu așa mari probleme sociale. Voluntarii au mers, au măsurat copiii, au văzut cum se prezintă familia."

Cine vrea să ajute la îndeplinirea misiunii de Paște, poate dona în contul Asociației, iar darurile vor ajunge la cei nevoiași până la marea sărbătoare. Fiecare pachet, ce conține și produse de igienă, ajunge la 300 de lei.