Parlamentul a respins numirea Narcisei Iorga ca membru in CNA. Propunerile Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu, aprobate

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14
narcisa iorga

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a respins, miercuri, propunerea ca Narcisa Iorga sa fie numita ca membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), celelalte doua propuneri - Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu - fiind aprobate.

Gabriel Tufeanu a fost numit, miercuri, membru titular in Consiliul National al Audiovizualului (CNA) de plenul Parlamentului, pentru un mandat de sase ani. Alaturi de Gabriel Tufeanu a fost numit pentru un nou mandat in CNA si fostul membru al Consiliului Radu Calin Cristea. Atat Tufeanu, cat si Cristea au fost propusi in CNA de catre Guvern.

Acesta va fi primul mandat de membru CNA pentru Gabriel Tufeanu, in prezent consilier in cadrul Guvernului si fost membru al Consiliului de Administratie al TVR si fost manager al Directiei Judetene a Distributiei si Exploatarii Filmelor Constanta, din subordinea Consiliul Judetean Constanta.

Contactat miercuri de agentia MEDIAFAX, Gabriel Tufeanu a declarat ca intentioneaza ca joi sa isi dea demisia din functia de consilier la Guvern.

"Maine dimineata ma duc sa-mi depun demisia (...) Vreau sa fie totul in regula", a spus Gabriel Tufeanu.

El a precizat ca va merge joi si la sediul Consiliului National al Audiovizualului, pentru a se acomoda cu noul loc de munca. "Am inteles ca prima sedinta o sa fie martea viitoare. Trebuie sa se publice in Monitorul Oficial numirile noastre", a spus Gabriel Tufranu.

El a mai afirmat ca vine la Consiliul National al Audiovizualului "cu ganduri bune", precizand insa ca nu vrea sa faca promisiuni in ceea ce priveste mandatul sau. "Cred ca e satula lumea de promisiuni", a spus Tufeanu.

Intrebat daca isi propune sa schimbe ceva in audiovizualul romanesc, Gabriel Tufeanu a spus ca nu isi doreste neaparat acest lucru, precizand insa ca atat in audiovizual, cat si in general este nevoie de bun-simt.

"si nu ma refer numai la audiovizual. Ma refer la mai mult decat atat. Cred ca avem nevoie de bun-simt. Atat (...) N-are sens sa va spun ca, sigur, sa respectam legile s.a.m.d. Asta e de la sine inteles", a mai spus Gabriel Tufeanu.

Pe de alta parte, intrebat daca intentioneaza sa isi depuna candidatura pentru functia de vicepresedinte al CNA, avand in vedere ca aceasta este in prezent vacanta, Gabriel Tufeanu a spus ca nu s-a gandit la acest lucru.

Functia de vicepresedinte al CNA a devenit vacanta dupa ce Viorel Vasile Buda a anuntat, pe 16 septembrie, ca si-a dat demisia, invocand motive personale. El a ramas in continuare membru al CNA. Pentru aceasta fuctie si-a depus deja candidatura membrul CNA Lorand Turos, insa nu au fost organizate alegerile in CNA pentru desemnarea unui nou vicepresedinte, in conformitate cu legislatia in vigoare.

"Nu m-am gandit la asta in acest moment. Nici n-am stiut ca si-a depus cineva candidatura si chiar nu m-am gandit. Mai intai sa ajungem acolo. Poate ar fi bine sa fie toti membrii, pentru ca tot lipsesc doi (din cei 11 membri cat trebuie sa aiba CNA, potrivit Legii audiovizualului, n.r.), si sa intre institutia intr-o normalitate", a spus Gabriel Tufeanu.

Tufeanu a mai spus ca isi doreste mai intai sa ii cunoasca pe colegii sai si acestia sa-l cunoasca pe el. "Sa vedem cum este benefic pentru institutie", a mai spus el.

Consiliul National al Audiovizualului si-a incheiat activitatea la sfarsitul lunii octombrie, dupa expirarea mandatelor a patru membri, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu.

Pentru ca o sedinta a CNA sa poata avea loc, Consiliul trebuie sa aiba un cvorum de opt din cei 11 membri numiti, potrivit Legii audiovizualului.

Narcisa Iorga a fost propusa pentru un nou mandat de membru titular in CNA, de catre presedintele Traian Basescu, insa plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a respins, miercuri, propunerea ca aceasta sa fie numita membru in Consiliul.

Nici candidatura lui Marius Epure pentru functia de membru in CNA nu a fost luata in considerare, intrucat acesta a fost propus doar de PC si nu de Camera Deputatilor, asa cum ar fi trebuit, dupa cum a anuntat, miercuri, presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Georgica Severin.

In prezent, in afara de Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu, Consiliul National al Audiovizualului include si urmatorii membri: Laura Georgescu (presedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda si Rasvan Popescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO