Parlamentarii vor să introducă la nivel național catalogul online
Pentru a-i motiva pe elevi să învețe, și pe părinți să fie mai interesați de soarta copiilor câțiva parlamentari vor să introducă la nivel național catalogul online.
Ar fi o platformă unde se trec notele și absențele, iar părinţii le pot vedea cu ajutorul unei parole. Sisteme similare au fost introduse deja în mai multe școli, iar profesorii spun că, de când părinții primesc pe telefon alerte cu notele elevii învață mai bine.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
De pe o platforma la care au acces elevii şi profesorii, în Buzău se dau teme, se pun note şi absențe. Platforma ţine loc de catalog, doar că totul este digitalizat. Fiecare elev are un cont securizat, la care au acces şi părinţii.
Marius Stan, profesor de matematică la Școala 2 Buzău: "Aplicaţia facilitează relaţia dintre profesor şi elev, sau dintre profesor şi părinte. Majoritatea elevilor şi-au schimbat comportamentul mai mult de frică că le văd părinții, nu i mai pot minţi ca nu au luat nicio notă, iar părinţii sunt şi ei mai aproape".
Iniţiativa aflată în dezbaterea aleşilor prevede instituirea unor astfel de cataloage electronice în toate şcolile din ţară. Parlamentarii spun că sistemul va creşte performanța elevilor, iar aceştia cred că profesorii şi părinţii vor comunica mai bine.
Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: ”Trebuie să ne gândim la funcţiile pe care le va avea şi dacă vrem să gândim catalogul Virtual într-un ecosistem educaţional mai mare în care să nu avem doar note ci şi indicatori de performanţă. Să faciliteze comunicarea între părinţi şi profesori şi să avem şi această funcţie a feedback-ului pe care elevii îl pot acorda profesorilor”.
Aleşii au lăsat şcolilor libertatea de a decide ce sisteme informatice pot folosi. Până când legea va fi adoptată, profesorii pot pune la punct astfel de sisteme pe cont propriu.