Centrul Capitalei a rasunat sambata de zgomotul motoarelor. Evenimentul "Iubim doua roti" a fost sprijinit de Politia Rutiera

Ultima actualizare: 27-05-2014 06:48

Mii de pasionati ai sportului pe doua roti s-au adunat sambata in Parcul Tineretuluidin Capitala, la unul din cele mai importante evenimente dedicate motociclistilor si biciclistilor. La pranz, au pornit cu totii intr-un mars spectaculos prin Capitala.

Au vrut sa le atraga atentia soferilor ca si ei sunt in trafic. Pietonii iesiti la plimbare au admirat si fotografiat convoiul pestrit, plin de motociclete si biciclete colorate.

Motociclistii si biciclistii s-au adunat la evenimentul "Iubim doua roti", aflat deja la 2-a editie.

"Vrem sa face educatie si motociclistilor si soferilor, sa gasim liantul astfel incat sa scada numarul accidentelor moto si rutiere, care au ajuns la niste cote exorbitante ", spune Vlad Popescu, organizator.

"Anul trecut mi-a taiat calea pe Bucurestii Noi o masina. Nu a vazut cat e de larg acolo, nu mi-a dat prioritate si am fost nevoit sa culc motorul si am intrat in el. Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat", povesteste unul dintre participanti, Constantin Oprea, de profesie inginer.

Printre cei pasionati de motoare, il gasim si pe Matei, un prichindel care la varsta lui prefera sa se joace cu cei mari. Are doar patru ani si spune ca merge de cand se stie cu motorul, impreuna cu tatal sau.

La orele pranzului, calaretii pe 2 roti au pornit in mars catre Arcul de Triumf. Politistii de la Rutiera le-au deschis calea.

Andrei Codau, purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera: "Brigada rutiera sprijina in fiecare an astfel de evenimente, incurajeaza mersul pe doua roti si circulatia alternativa, intrucat fluidizeaza traficul."

Peste 4.000 de motociclisti din toata tara dar si de peste hotare traverseaza au traversat sambata Capitala, la unul din cele mai importante evenimente pe doua roti.

Echipati corespunzator, motociclistii au respectat indicatiile agentilor si au mers incolonati, pe o singura banda, in paralel cate 2, 3, din Parcul Tineretului catre Universitate, Piata Romana, Calea Victoriei pana la Piata Presei Libere.

Destinatie finala - Romexpo, unde organizatorii le-au pregatit motociclistilor mai multe surprize, concursuri, acrobatii, dar si un concert pana la miezul noptii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO