Festivalul „Vin la pește”, în Parcul Tineretului din București. Cu ce bunătăți sunt așteptați vizitatorii
Saramura de crap, borșul lipovenesc și peștele pe grătar sunt doar câteva dintre bunătățile care îi așteaptă pe pofticioși în Parcul Tineretului din Capitală. Aici are loc festivalul „Vin la pește”.
Oamenii sunt ispitiți cu diverse preparate gătite pe loc și care merg de minune cu un pahar de vin.
Vânzătoare: „Aici am preparat o saramură, după o reţetă lipovenească. Este o reţetă de crab şi scrumbie.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vedeta festivalului este de departe saramura de pește cu roșii și ardei iute. Cei mai mulţi s-au grăbit să guste mai întâi acest preparat.
Cumpărător: „Saramură ne-am luat, arata foarte bine. De fapt, toate arată bine, dar ne-a plăcut cel mai mult saramura. Mâine, poimâine, mai luăm câte ceva.”
Din meniu nu a lipsit însă nici borșul de pește, gătit - desigur - după o rețetă de la malul mării.
Femeie: „Pregătim un borş de pește lipovenesc, din mai multe feluri de peşte, crab, biban, ştiucă, somn. În primul rând, peştele foarte proaspăt, în al doilea rând borşul de casă, făcut de noi, şi ultimul - verdeaţa proaspătă."
N-a fost ocolita nici plachia. Dar au sfârâit de zor şi grătarele. „Avem dorada, caras, biban de mare păstrăv, somn” arată un comerciant.
Mămăliga a fiert şi ea în ceaune mari, pentru că merge de minune lângă astfel de bucate. Iar vinul şi mustul au completat festinul.
Vânzătoare: „Avem patru soiuri de vin. Avem merlot pur, avem fetească cu riesling, merlot cu fetească și hamburg tămâios. Avem și vin fiert."
Fie peştele cât de bun... pe grătare şi-au făcut totuşi loc şi mititeii, cârnaţii sau pastrama.
Variată a fost şi oferta pentru desert.
Bărbat: „Dovleacul e de departe cea mai căutată plăcintă. Avem dovleacul natural. La noi în Dobrogea i se spune și bostan.”
Festivalul se încheie dumincă seară.