Parasutistul care s-a prabusit de la 3.000 de metri inaltime, condus pe ultimul drum. Ancheta, preluata de Parchetul Turda

17-10-2016 13:10

Vlad Lupas, parasutistul in varsta de 27 de ani, care s-a prabusit de la 3.000 de metri inaltime, sambata, langa aerodromul din Luncani a fost condus luni pe ultimul drum.

Sunt inca multe semne de intrebare si multe raspunsuri pe care familia lui le asteapta cu privire la moartea sa fulgeratoare. Se stie doar ca tanarul care avea 500 de salturi la activ a avut nesansa ca parasuta secundara sa i se deschida eronat si in doar cateva fractiuni de secunda a fost tras de curenti afara si s-a izbit de aripa avionului. Vlad a lasat in urma doi copii mici si o sotie insarcinata.

De sambata dimineata de cand au afllat cumplita veste, familia si apropiatii lui Vlad sunt in stare de soc. Luni, zeci de prieteni rude si apropiati au venit sa isi ia ramas bun de la parasutistul de numai 27 de ani. Avea doi copii si sotia era insarcinata.

Unchiul barbatului: "Baiatul fratelui meu, era un copil foarte linistit, putini copii sunt asa linistiti ca el si sufletist, ai apelat la el cu orice oricine a facut tot posibilul sa ajute."

Apropiat: "I-a fost draga familia, doi copilasi, urmeaza al treilea, si din familia lui asa a fost nemaipomenit."

Apropiat: "De la copii am aflat ca era un baiat extraordinar, numai cuvinte de lauda."

Vlad era directorul comercial al unui lant de restaurante si era pasionat de sporturi extreme. Toata lumea si-l aminteste ca pe un om optimist si plin de curaj.

Ancheta este in plina desfasurare: mai multe expertize tehnice se vor face atat asupra echipamentului purtat de Vlad, cat si asupra aparatului de zbor.

Vlad Lupas va fi inmormantat in satul Popesti, acolo unde a copilarit, la bunicii sai. Toti cei care l-au cunoscut sunt devastati de cele intamplate cu atat mai mult cu cat avea experienta in zbor. Iubea sa ajunga pe cele mai inalte culmi si sa experimenteze senzatii unice. In avionul in care se afla el mai erau trei persoane care deja au fost audiate.

Cazul a fost preluat de Parchetul de la Langa Judecatoria Turda care asteapta finalizarea raportului de la CIAS, cei care investigheaza asemenea incidente. Procurorii vor sa afle daca a fost vorba despre o greseala a tanarului instructor sau echipamentul lui avea o defectiune tehnica.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO