Primele ipoteze in cazul barbatului mort din Brasov. Martorii sustin ca parasuta i s-a deschis incomplet si tarziu

Dată publicare: 04-08-2016 07:26
Dată actualizare: 07-08-2016 07:03


Parasutistul care a aterizat fortat miercuri pe aerodromul din Ghimbav, judetul Brasov, a murit, in ciuda eforturilor depuse de medici. Martorii spun ca parasuta s-ar fi deschis incomplet si cu intarziere.

Impactul cu solul a fost unul foarte puternic. O ancheta va stabili cum a fost posibil un astfel de accident.

Parasutistul in varsta de 35 de ani nu era incepator. Avea peste 50 de salturi la activ si era inscris la Aeroclubul din Brasov. Ultima revenire la sol a fost insa fatala. A aterizat la sapte sute de metri distanta fata de locul in care ar fi trebuit in mod normal sa ajunga.

Detaliile incidentului sunt neclare ce stim este ca el a aterizat fortat foarte departe de locul unde trebuia sa aterizeze, si anume la acele cladiri din departare unde este steagul rosu.

Initial, medicii au chemat la fata locului un elicopter SMURD de la Targu Mures. Dar starea mult prea grava a pacientului a facut imposibil zborul. Asa ca barbatul a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean Brasov.

Dr. Flavius Boanca, SMURD Brasov: "Traumatismul cranian care dadea coma pacientului, dar probabil a avut si leziuni interne. Dupa un sfert de ora de resuscitare in camera de garda, s-a declarat decesul pacientului."

Conducerea Aeroclubului Romaniei a declarat ca exista o banuiala ca parasutistul nu a respectat directia vantului, la aterizare.

George Rotaru, directorul general al Aeroclubului Romaniei: "Am constituit o comisie de cercetare interna si am notificat CIAS-ul, prin personalul sau o sa faca o ancheta tehnica pentru a vedea ce s-a intamplat."

Autoritatile cerceteaza toate ipotezele care ar fi putut duce la aceasta tragedie.


VIDEO PROTVPLUS.RO