Pacientele care au învins cancerul, lecție de curaj și optimism. Ședință foto inedită la Cluj
Mai mulți pacienți oncologici au ales să-și spună povestea într-un mod inedit la Cluj, în luna dedicată prevenţiei cancerului.
Cicatricile rămase în urma operațiilor de neoplasm au fost pictate, iar o şedinţă foto cu supraviețuitoarele a devenit o expoziție emoționantă.
Ideea a pornit de la dorința de a împărtăși aceste lecții de curaj şi optimism, prin propriul exemplu. Alina a fost diagnosticată cu o afecțiune oncologică în urmă cu șapte ani și a suferit mai multe operații la nivelul abdomenului. Cicatricile ei sunt acum dovada unei bătălii câştigate.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Alina Nistor: „Ne arată, de fapt, că am trecut și am învins boala. Hai să facem ceva să știe lumea că noi ne trăim viața frumos și după cancer, fiecare dorește să dea mai departe ajutorul pe care îl primește”
Adela are 40 de ani și în urmă cu un an a aflat că suferă de o formă de cancer limfatic. Au urmat zile întregi de spitalizare și chimioterapie, dar, într-un final, a depășit momentele dificile. A acceptat să fie pictată pe piept și mâini și a fost momentul în care s-a simțit că o învingătoare.
Adela Nechifor: „M-am simțit în ziua aceea cea mai frumoasă fată de pe pământ, atenția care mi s-a acordat, sprijinul, faptul că am fost ajutată să las la o parte toate fricile”
Zeci de persoane diagnosticate cu o afecțiune oncologică s-au alăturat inițiativei unei asociații de a transforma cicatricile operațiilor în dovezi de curaj, adunate într-o expoziție inedită.
Francisc Șandor este unul dintre fotografii implicați în acest proiect emoționant.
Șandor Francisc, fotograf: „Îmi dau seama cât de frumos poate să fie și ce putere poți să ai ca și fotograf ,să vorbești cu omul respectiv și să-l faci să fie mândru de cicatricea lui. Am reușit să rup barierele”
Participantă: „Anul trecut am fost și eu model, e o prezentare care aduce curaj și încredere atât pentru cei care trec prin boală, cât și pentru aparținători”
Inițiativa voluntarilor pune accentul şi pe importanța prevenției, a controalelor periodice, mai ales că statisticile din România la acest capitol sunt sumbre.