"Oricine pleaca in strainatate are emotii din cauza atentatelor". Masuri de securitate sporite la granite si in aeroporturi


Ultimul update: Luni 07 Decembrie 2015 07:06
Data publicarii: Vineri 04 Decembrie 2015 19:00
Categorie: Stiri actuale

Masurile de securitate au fost sporite in aeroporturile din tara, dar si la granite. Autoritatile au intensificat campaniile de prevenire a situatiilor de urgenta, iar controlul bagajelor si al documentelor de calatorie se face mult mai riguros.

Toate acestea, duc la intarzieri si cozi, insa in acelasi timp aduc si liniste in randul calatorilor care pleca la drum cu inima stransa de teama atentatelor.

"Este o campanie a Politiei Romane, va atentionam sa aveti grija de bagajele dumneavoastra, sa nu le lasati nesupravegheate, sa nu lasati bagajul niciodata singur”, i-au atentionat polistii.

Agentii au stat de vorba cu cei care au plecat de pe Otopeni. Masurile din aeroporturi au fost intarite dupa atentatele teroriste de la Paris. Verificarile sunt minutioase. Nimeni nu poate sa urce in avion cu sticle sau cutii care contin lichide, ori cu obiecte ce pot fi folosite pe post de arme albe. Asta inseamna si ca filtrul de securitate dureaza mai mult.

"Am emotii foarte mari. Orice roman care pleca acum are aceste emotii, din cauza atentatelor”, spune un turist.

"Nu mai am emotii, ca acum toti si-au luat masuri de precautie. Nu mai are ce sa se intample", crede un alt turist.

Cozi si controale sunt in continuare si la punctele rutiere de trecere a frontierei. La Nadlac un autoturism poate sa astepte si cateva ore ca sa ajunga in Ungaria. Masurile vor fi draconice si in urmatoarele 6 luni. Mai mult, este posibil ca in curand statele Schengen sa le ceara pasaport celor care nu traiesc in aceasta zona.

"De 2 ore si 40 de minute stau si a fost coada la 500 de metri si nu inaintam. Am 54 de ani, dar nu am patit niciodata ca azi. S-au intensificat controalele de cand cu atacurile", spune un barbat.

In ceea ce priveste transportul marfurilor situatia este si mai dramatica. Autotrenurile intarzie zile la rand in vami ca sa fie verificate in detaliu. Spectacolul "Frumoasa si Bestia" care are loc la sfarsitul acestei saptamini la Bucuresti a intarziat pentru ca tirurile cu decorurile au petrecut zile intregi atat la forntiera dintre Turcia si Bulgaria cat si la cea dintre Bulgaria si Romania.

Incercare de atentat terorist la Covasna. Cine este Beke Attila, extremistul ce planuia detonarea unui dispozitiv exploziv
Omagiu emotionant pentru
VIDEO PROTVPLUS.RO