O piatră funerară disparută din cimitir de 150 de ani, gasită în bucătăria unei femei. O folosea să facă caramele

Ultima actualizare: 27-09-2021 17:48
piatra funerara
Facebook/Loretta S. Stanaway,

O piatră funeră dispărută dintr-un cimitir 146 de ani a fost găsită în bucătăria unei femei. Aceasta o folosea să facă caramele pe ea.

Nu se știe cum a ajuns piatra funerară în posesia familiei femeii, care a fost internată într-un centru pentru persoanele care suferă de Alzheimer, conform CNN.

Piatra a fost pusă pe un site de licitații după internarea femeii, iar un bărbat a recunoscut-o ca provenind dintr-un cimitir din oraș și a luat legătura cu Loretta S. Stanaway, președintele Friends of Lansing's Historic Cimeteries (FOLHC) pentru a investiga de unde a dispărut piatra funerară.

Familia a angajat un licitator pentru a se ocupa de lucrurile din casă. „În timp ce umbla prin lucruri, acesta a văzut această bucată de marmură în bucătărie și a întors-o și a descoperit că este o piatră funerară. Familia i-a spus că o foloseau pentru a face caramele. Ei nu au putut spune cum sau când a ajuns acolo piatra funerară”, a spus Stanaway.

După un proces lung și anevoios au descoperit și cui aparținea piatra funerară. Aceasta a fost luată de pe mormântul lui Peter J. Weller, care a murit în 1849 în Lansing, Michigan și a fost îngropat în cimitirul Oak Park. În 1875, mormântul său a fost mutat în Cimitirul Mount Hope, dar nu și piatra funerară.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO