O parte din membrii reţelei care traficau ilegal medicamente în SUA, reţinuţi

×
Codul embed a fost copiat

S-au luat primele măsuri în cazul membrilor reţelei care traficau ilegal medicamente în Statele Unite. În urma audierilor de la DIICOT Cluj, anchetatorii au decis să reţină o parte din suspecţi iar pe unii să îi plaseze sub control judiciar.

Însoţiţi de ofiţeri DEA veniţi din America, procurorii DIICOT au făcut 47 de percheziţii în Cluj, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud. Apoi, mai mulţi suspecţi au fost duşi la audieri.

Indivizii au reuşit în ultimii 6 ani să trimită în Statele Unite antibiotice puternice şi antidepresive, care se eliberează numai pe bază de reţeta în valoare de 12 milioane de euro.

Ca să scoată medicamentele din farmaciile de la noi, suspecţii erau ajutaţi de farmacişti şi se foloseau de reţete false. Apoi primeau comenzi din America prin intermediul unui call center şi al unor magazine online. Ulterior, expediau produsele farmaceutice prin intermediul unor scrisori.

Surse din cadrul anchetei spun că şi din apartamentul situat la parterul unui bloc erau trimise plicuri în Statele Unite. Mai bine de zece ore anchetatorii au inventariat fiecare medicament, au ridicat probe şi au intrezis accesul în clădire tuturor persoanelor străine.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Ca să îi convingă pe străini să comande de la ei, suspecţii le induceau ideea că sunt consultaţi de un medic.

Ulterior, ca să le trimită medicamentele le cereau să achite în avans contravaloarea produselor prin intermediul unor servicii financiare de transfer de bani sau în moneda Bitcoin.

În România, medicamentele vândute de suspecţi se eliberează doar pe bază de reţeta. În Statele Unite regimul lor este şi mai strict. Sunt asimilate drogurilor de risc, iar comercializarea lor este supravegheată de autorităţi.

Restricţiile sunt fireşti având în vedere efectele pe care le pot avea.

Sumele câştigate de suspecţi în urma traficului de medicamente au fost blocate de anchetatori deşi, pentru a li se pierde urma, au fost plimbate prin mai multe conturi.

Procurorii au decis să reţină 14 persoane care sunt suspectate că au constituit un grup infracţional organizat prin intermediul căruia trimiteau în SUA medicamente psihotrope care trebuiau procurate doar cu prescriptive medicală. Mai mult pentru alte 6 persoane, procurorii au decis plasarea lor sub control judiciar.

Cele 14 persoane reţinute urmează să ajungă în fata judecătorilor Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă. Audierile în acest caz vor continua.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
O grupare de români a făcut 12 milioane de euro din traficul internațional de medicamente
O grupare de români a făcut 12 milioane de euro din traficul internațional de medicamente

Ofiţeri americani antidrog au descins joi, cot la cot, cu poliţiştii români, la adrese din trei judeţe. Îi căutau pe membrii unei reţele care livrau ilegal medicamente psihotrope, prin intermediul unor scrisori.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.