O fetiță de un an și jumătate a fost lovită de un adolescent pe o trotinetă electrică
O fetiţă de numai un an și jumătate din Oradea a fost victima unui accident produs, luni seară, într-un parc din oraș, care se putea termina cu o tragedie.
Copila se juca pe o alee, când a fost izbită cu putere de un adolescent, aflat pe o trotinetă electrică. Acum, cea mică are câteva contuzii și o lovitură la cap, dar viața ei nu este în pericol. Medicii spun, însă că a avut mare noroc. Rănile puteau fi mult mai grave, mai ales că vorbim despre un copil foarte mic.
Fetița era cu bunicul ei în parc și încerca să ajungă la un balansoar. A trecut peste o alee, moment în care a fost izbită de adolescentul de 14 ani, care trecea, în viteză, pe trotinetă.
Mama fetiței: „Tot ce știu e că m-a sunat bunicul, a intrat cineva cu trotineta în fetiță, iar când am ajuns, deja era la fața locului, și am mers cu ambulanța la spital pentru analizele fetiței. Am fost direct internate, nu am avut cum să iau legătura nici cu părinții, nici cu adolescentul.”
La spital, medicii i-au făcut mai multe analize fetiței.
Beres Zsolt, medic primar UPU Oradea: „A ajuns la noi, la Spitalul Județean, în Unitatea de Primire Urgențe, cu un hematom epicranian, care a fost confirmat la tomografia computerizată, fără să aibă, din fericire, leziuni intracraniene.”
Potrivit unui regulament local, circulația trotinetelor în parcurile din oraș este permisă doar dacă nu deranjează pietonii. Deseori, legea este încălcată.
Bunică: „Pe trotuar, unde circulă pietonii, îi văd mai mult. După mine, da. Mai ales că s-au făcut și pistele astea, dar nu se respectă absolut nimic.”
Mamă: „Chiar pe lângă noi au trecut două persoane, pe trotinetă, foarte tare. Cred că aveau chiar 20 de km la oră. Nu se-auzea nici un zgomot și ne-am și speriat.”
Trotinetist: „Dar adolescenții, ca mine. Eu am 18 ani, dar cei care nu au, în general, merg pe trotuar. Ceea ce-i destul de periculos, pentru multă lume. Mai ales pentru bătrâni și pentru copii mici.”
În Oradea, cei care folosesc trotinetele electrice trebuie să meargă pe pistele pentru biciclişti, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, să circule doar pe banda întâi.
Anca Deac, purtător de cuvânt Primăria Oradea: „Acestea pot fi folosite pe drumurile publice, cât mai aproape de marginea părții carosabile, pe pistele de biciclete și chiar în parcuri, cu mențiunea că în aceste zone se poate circula cu condiția să nu încurce pietonii.”
După incident, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă, iar procurorul urmează să decidă ce măsuri vor fi luate împotriva adolescentului de pe trotinetă.