O femeie din Italia a obținut un ordin de evacuare, după ce copiii ei de peste 40 de ani nu voiau să se mute de acasă
O mamă din Italia a fost nevoită să ia măsuri drastice după ce cei doi fii ai săi, ambii în vârstă de 40 de ani, au refuzat să se mute de acasă.
Femeia, în vârstă de 75 de ani, din orașul Pavia, a spus că nu mai suporta să-și întrețină fiii, de 40 și 42 de ani, și a încercat în mai multe rânduri să îi convingă să își găsească o locuință, mai ales că fiecare avea un loc de muncă.
„Dar niciunul dintre ei nu a vrut să audă", a spus ea, potrivit unui reportaj din ziarul local La Provincia Pavese, citată de The Guardian.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, femeia era supărată că fiii ei nu contribuiau la cheltuielile casei sau la treburile casnice, așa că i-a dat în judecată. În final, o judecătoare din Pavia, Simona Caterbi, a emis un ordin de evacuare împotriva celor doi bărbați.
În hotărârea sa, judecătoarea a declarat că, deși se dovedea locuirea celor doi bărbați în casa părintească în baza „obligației părintelui de a asigura întreținerea" copilului, acest lucru nu se mai justifică acum, având în vedere că ei au depășit vârsta de 40 de ani. Bărbații au termen până la 18 decembrie pentru a se muta.
Adulții italieni nu renunță la confortul casei
Aproape 70% dintre persoanele din Italia cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani locuiesc încă la părinți, potrivit datelor din 2022: 72,6% dintre bărbați și 66% dintre femei.
Un studiu din 2019 a arătat că, dintre tinerii adulți care locuiesc acasă, 36,5% erau studenți, 38,2% aveau un loc de muncă și 23,7% erau în căutarea unuia.
Deși în Italia a existat întotdeauna o cultură în care mai multe generații trăiesc sub același acoperiș, numărul tinerilor adulți care rămân mai mult timp în casa familiei a crescut în ultimii ani, mai ales ca urmare a condițiilor economice dificile și a timpului îndelungat de care este nevoie pentru a găsi un loc de muncă stabil.
Cu toate acestea, mulți dintre ei sunt considerați bamboccioni (n.r. bebeluși mari), un termen folosit pentru prima dată de un politician italian în 2007 pentru a ironiza adulții care încă locuiesc cu părinții lor și care sugera că unii o fac pentru comoditatea de a beneficia de cazare și masă gratuite.
Deși un ordin de evacuare este rar, au existat cazuri în Italia în care părinții au fost trimiși în instanță de către copiii lor adulți care încă așteaptă sprijin financiar.
Într-un caz, în 2020, Curtea Supremă din Italia a respins apelul unui muzician part-time în vârstă de 35 de ani, care a susținut că venitul său de 20.000 de euro nu era suficient pentru a trăi și că avea nevoie de bani de la părinții săi. Cazul său a fost respins.