O femeie care a născut la un spital privat din Constanța a murit după transferul la Spitalul Judeţean
O femeie care a născut la un spital privat a murit la scurt timp după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean Constanţa, unde fusese trasnferată în urma apariţiei unor complicaţii.
Potrivit unui comunicat de joi al spitalului privat, pe data de 24 ianuarie, la ora 00.26, femeia a născut pe cale naturală un băieţel de 2,6 kilograme. La scurt timp, starea de sănătate a femeii s-a agravat, fiind vorba de o anomalie placentară rară.
“În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurior clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.
În această situaţie, din cauza complexităţii cazului, femeia a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
“Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare”, a mai precizat sursa citată.
Reprezentanţii spitalului privat au mai precizat că au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi riscurilor aferente fiecăruia, pacienta alegând o naştere naturală, precedenta naştere fiind prin cezariană. De asemenea, ei susţin că femeia a îndeplinit condiţiile pentru travaliul de naştere post-cezariană.
Şeful Şecţiei de Obstretică-Ginecologie 1 de la Spitalul Judeţean Constanţa, Vlad Tica, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că femeia a venit în stare gravă la unitatea medicală şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.
“Au fost alocate nişte resurse foarte importante şi acesta este avantajul unui spital de urgenţă pentru ca exista posibilitatea alocării unor resurse extraordinare adică 15 unităţi de sânge coagulare, 19 unităţi de soluţii perfuzabile, trei unităţi de trombocite, antibiotic de ultimă generaţie. S-a făcut un efort extraordinar”, a declarat Vlad Tica. El a precizat că femeia a făcut de trei ori stop-cardiorespirator, iar ultima oară nu a mai putut fi salvată.
Vlad Tica susţine că a fost o idee bună transferul pacientei la Spitalul Judeţean, precizând că decizia nu a fost luată deoarece medicii de la spitalul privat nu aveau abilitatea să facă manevra chirurgicală, ci datorită resurselor de terapie intensivă de care dispune o unitate medicală de asemenea mărime.
Şeful Şecţiei de Obstretică-Ginecologie 1 a mai spus că pot exista naşteri naturale după ce femeia a avut o naştere prin cezariană. El nu a putut da alte detalii în acest caz spunând că nu cunoaşte dosarul medical al pacientei.
Copilul femeii se simte bine, aflându-se sub supravegherea cadrelor medicale din secţia de Neonatologie din cadrul spitalului privat.
Sursa: News.ro
Etichete: spital, copil, nastere, sarcina, femeie moarta,
Dată publicare:
26-01-2018 08:43