O asociație de locatari din Pitești este acuzată de furt după ce societatea de distuție a apei a găsit o țeavă artizanală
O asociație de locatari din Pitești este acuzată de furt, de societatea de distribuție a apei din oraș. La un control a descoperit o țeavă artizanală care ocolea contorul blocului.
Oamenii spun însă că ei au plătit cât indicau apometrele din apartamente și că doar administratorul asociației trebuie să dea socoteală.
Societatea de distribuție a apei a inițiat controlul, după ce a constatat că blocul cu 179 de apartamente avea un consum nefiresc de mic.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihail Marinescu, directorul societății Apă Canal 2000 Pitești: "Față de consumul mediu în jurul a 300 de mc, luna aceasta am avut în jur la 100 de mc".
Conducta care ocolea contorul e numită colocvial, după un termen medical:
Cristian Gentea, primar Pitești: "Mai mare rușinea, am găsit un by-pass, deci practic se fură apă de dinainte de apometru. Prejudiciul este de 107.000 de lei".
Locatarii spun însă că ei au plătit cât indicau apometrele din apartamente, deci fiecare cât a consumat.
Reporter: Câți metri cubi de apă consumați dumneavoastră în fiecare lună?
Locatar: 7-8.
Reporter: Și atât plăteați?!
Locatar: Da!
Administratorul susține însă că el n-a verificat niciodată dacă oamenii declară consumul real, iar unii raportau foarte puțin. Cât despre by pass, habar n-avea de șiretlic.
Florian Popescu administratorul blocului: "Eu nici n-am știut de existența acestui canal!”
Reporter: Dar by-pass-ul ăla de cine e făcut ?
Administrator: Pe timpurile ... blocului, când a fost blocul ăsta construit!
Administratorul spune că va plăti, dacă a greșit. Susține, însă, că la mijloc nu este vorba despre furt - ar fi folosit banii încasați în plus, de la unii, ca să acopere datoriile celor care nu plătesc niciodată utilitățile. Poliția a întocmit, totuși, în acest caz, un dosar penal pentru furt.