Inspectoarea școlară din Arad a demisionat după scandalul privind pozele ei. ”Sunt oameni răi”

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Sursa: SpecialArad.ro
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 15:47
Categorie: Actualitate

Scandal la Inspectoratul şcolar din Arad: o inspectoare şi-a dat demisia după ce a postat pe reţele de socializare fotografii în ipostaze indecente pentru un cadru didactic.

Imaginile cu ea, retuşate, au atras nenumărate comentarii, iar femeia şi-a închis contul şi a renunţat la funcţie. Susţine că a ajuns la inspectorat după ce şi-a trimis CV-ul la ministerul Educaţiei. Iubitul ei este fratele prefectului de Arad.

În vârstă de 41 de ani, Violetă Varga a postat pe Facebook mai multe selfie-uri puţin retuşate, după cum mărturiseşte chiar ea. Pozele care o surprind în ipostaze indecente au stârnit imediat o mulţime de reacţii în rândul părinţilor, care s-au întrebat cât de decent trebuie să fie un dascăl.

Violeta Varga este iubita fratelui prefectului de Arad şi spune că are o carieră în învăţământ de 21 de ani. A fost învăţătoare, logoped şi director adjunct la Centrul de Educaţie Incluziva din Arad. Recent, a vrut o schimbare, aşa că şi-a trimis CV-ul, susţine ea, la Ministerul Educaţiei, pentru a obţine un post la Inspectoratul Şcolar din judeţul Arad. De câteva zile a fost numită interimar în funcţia de inspector pentru management instituţional şi educaţie permanentă, în locul fostului inspector ieşit la pensie.

Cei de la Inspectoratul şcolar susţin că Violetă Varga a fost numită legal în funcţie.

Laura Nădăban, purtător de cuvânt ISJ Arad: "A îndeplinit condițiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME și a depus la secretariatul ISJ Arad CV și acord scris privind ocuparea funcției."

În fata valului de reacţii critice la adresa ei, Violetă Varga şi-a închis contul de Facebook, apoi şi-a dat demisia din funcţia de inspector şcolar. Spune că vrea să se întoarcă în linişte la vechea ocupaţie de logoped.

Comportamentul arătat în spaţiul public încalcă limitele decenței, spun chiar reprezentanţii profesorilor.

Conform articolului 234 din legea Educaţiei, nu pot ocupa posturile didactice de conducere sau de îndrumare în învăţământ persoanele care desfăşoară în public activităţi cu caracter lubric, adică excesiv de senzual, sau altele care implică exhibarea, în manieră obscenă, a corpului.

Atât profesorii, cât şi elevii şi părinţii au militat în ultimii ani pentru adoptarea codului etic al profesorilor, care reglementează cum ar trebui să se comporte un cadru didactic. Proiectul a rămas, însă, uitat, în sertarele ministerului Educaţiei.

Prima reacție a femeii

Inspectoarea Violeta Varga a vorbit, într-un interviu acordat Press One, despre criticile care i se aduc, pe fondul numirii ca inspector școlar.

Astfel, ea a subliniat că nu crede că este ceva în neregulă cu fotografiile care au stârnit controverse și a confirmat că este într-o relație cu fratele actualului prefect de Arad, Florentina Horgea.

„Pur și simplu le-am scos, ați observat că le-am scos. Pozele erau anterior de a fi numită ca inspector. Pur și simplu e viața mea privată. Pozele nu mi se par exagerate. Vi se par exagerate? Dar nici nu au dreptul să-mi ia poze pe care eu nu mi le-am dorit. De exemplu, am fost fotografiată la Miss Arad și nici nu am vrut să-mi pun acele poze. Îmi pun pozele mele pe Facebook, restul nu au dreptul să-mi ia pozele. Nu mi se pare normal. Pe oricine invit să vină să mă vadă, să stăm de vorbă, să comunicăm. Este dreptul meu. Eu trăiesc din salariul de dascăl, asta fac, și o fac de 20 de ani. Sunt oameni răi, oameni care nu doresc altceva decât să facă senzațional. Dar nu cu mine! (...) Sunt om și am dreptul la viață. Vreau să rămân în anonimat. Nu am făcut nimic rău decât să ajut niște oameni amărâți. Toată viața mea am lucrat cu copii cu probleme și am ajutat cât am putut. Am studii de specialitate, am studii de specialitate...”, a spus Violeta Varga, întrebată dacă consideră că fotografiile respective ar putea fi inadecvate, raportat la funcția sa.

Totodată, ea a confirmat că este într-o relație cu fratele prefectului din Arad și a negat că ar apropiată de PSD.

„Nu sunt membră a niciunui partid politic. Sunt de 14 ani împreună cu această persoană, de o viață, exact de o viață. Nu are nicio legătură”, a mai spus ea.

Referitor la studiile sale, inspectoarea școlară a precizat că are studii de specialitate.

„Am studii de specialitate. Am terminat Colegiul Universitar Pedagogic, am terminat Facultatea de Psihopedagogie Specială, am master în Educație incluzivă și Pedagogie integrată. Am participat în proiecte internaționale în Finlanda, 2009, am participat în proiect internațional Portugalia, 2015. Și am realizat la nivel de școală o grămadă de proiecte. Atât pot să vă spun, și că mă simt efectiv hărțuită. Așa mă simt (...). CV-ul l-am trimis la minister. Deci, cariera mea didactică este următoarea: sunt învățător la bază, din 1997. Din 2006 sunt titular la Centrul pentru Educație incluzivă, iar în urmă cu doi ani am fost numită director adjunct la Educație incluzivă Arad. Da, o să pun CV-ul meu, o să pun CV-ul meu. Nu l-am făcut public pentru că eu nu sunt o persoană publică. Eu sunt un biet om care trăiesc din munca de profesor. Și pur și simplu sunt hărțuită”, a mai spus ea.

Imaginile inspectoarei, motiv de controversă în spațiul public

Noua inspectoare a stârnit controverse în spațiul public, ca urmare a postării de fotografii provocatoare și vizibil retușate în programe de editare foto, pe rețelele de socializare, scrie SpecialArad.ro.

Potrivit presei locale, înainte de numirea la ISJ Arad, unde este inspector școlar „pe educație permanentă”, ea a fost director adjunct al Centrului Școlar de Educație Incluzivă.

Astfel, conform fișei postului, ea ar trebui să asigure „un mediu educațional pacifist în rândul elevilor, fără violență, fără droguri, să sprijine şi îndrume viaţa asociativă a elevilor (Consiliul Şcolar al Elevilor, Consiliul Judeţean al Elevilor), să coordoneze activitatea directorilor palatelor şi cluburilor copiilor, să coordoneze programe de perfecţionare pentru cadrele didactice din domeniul educaţiei sau în domeniul specific de activitate, să transmită direcţiilor de specialitate propuneri de îmbunătăţire a activităţii în teritoriu”.

Fotografiile au fost postate pe contul său de Facebook, pe care, ulterior l-a șters.

Reacții privind manualul unic pentru elevi: România va pune în pericol sistemul de învăţământ
Reacții privind manualul unic pentru elevi: România va pune în pericol sistemul de învăţământ
FULLSCREEN
Inspectoarea școlară din Arad a demisionat după scandalul privind pozele ei. ”Sunt oameni răi”
  • /

Sursa: SpecialArad.ro Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Un val de aer polar, în România
Cod galben de vânt puternic pentru mai bine de jumătate din țară

03:19
VORBESTE LUMEA
Madrid, orașul cu experiențe de neuitat
Corina Caragea: "Madridul are o gastronomie pentru toate gusturile"

03:59
VORBESTE LUMEA
Educația copiilor, prin experimente inedite
O nouă formă de educație interctivă captează atenția copiilor

03:13
LA MARUTA
Smiley și Sore au lansat împreună "Jumătate", o piesă despre plăceri și păcate

07:02
LA MARUTA
Andreea Marin, din lux la munca de jos

23:57
FERMA
S-a ales și cel de-al doilea duelist! Decizia luată de Ioana Filimon
Nu a fost deloc surprinsă de deciza mea.

04:36
FERMA
Al doilea duelist discută cu Mihaela despre tactica pe care dorește să o aplice
Ce strategie s-a stabilit

01:21
FERMA
Otniela este foarte agitată de situația care s-a creat
Aceasta a simțit nevoia să lămurească anumite lucruri cu Florin Pastramă și Vali Bărbulescu. Reacția celor doi

03:19
FERMA
Planul de sabotaj al bandiților continuă în Ferma
Fetele au aplicat tactica greșită și au furat ce nu trebuia. Reacția colegilor

01:01
FERMA
Au luptat până în ultima clipă, dar cineva a fost mai bun!
Cine părăsește Ferma săptămâna aceasta și își lasă colegii plini de regrete

12:50
Matteo Politi
Italianul acuzat că a participat la intervenţii de chirurgie plastică fără să fie calificat vrea în libertate
Ministrul Sănătății, conferință de presă, de la ora 12.00
Băiat de 15 ani filmat în timp ce conducea o mașină, în Timișoara. VIDEO
Pod rutier căzut pe linia de cale ferată, în Prahova. Mai multe trenuri au fost blocate
Protest al judecătorilor şi procurorilor, în faţa Palatului de Justiţie din Cluj. VIDEO
Apel lansat de Forumul Judecătorilor: Convocarea urgentă a adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor
spital Botosani
Caz grav în Botoșani. Un copil de 12 ani care cântărește 6 kg, adus la spital
Deputatul care a lovit o tânără pe ”zebră” dă vina pe victimă. Explicațiile lui Mocanu
Secretul unei căsnicii fericite, dezvăluit de cuplurile care serbează nunta de aur
Mașină de poliție, aflată în misiune, lovită în Buzău. Cum se apără șoferul
Gestul unui polițist a devenit viral. Ce a făcut într-un sens giratoriu, în Brașov
Una dintre cele mai delicioase specii marine, descoperită în Marea Neagră. Rolul NASA