Inspectoarea școlară din Arad a demisionat după scandalul privind pozele ei. ”Sunt oameni răi”

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Sursa: SpecialArad.ro
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 15:47
Categorie: Actualitate

Scandal la Inspectoratul şcolar din Arad: o inspectoare şi-a dat demisia după ce a postat pe reţele de socializare fotografii în ipostaze indecente pentru un cadru didactic.

Imaginile cu ea, retuşate, au atras nenumărate comentarii, iar femeia şi-a închis contul şi a renunţat la funcţie. Susţine că a ajuns la inspectorat după ce şi-a trimis CV-ul la ministerul Educaţiei. Iubitul ei este fratele prefectului de Arad.

În vârstă de 41 de ani, Violetă Varga a postat pe Facebook mai multe selfie-uri puţin retuşate, după cum mărturiseşte chiar ea. Pozele care o surprind în ipostaze indecente au stârnit imediat o mulţime de reacţii în rândul părinţilor, care s-au întrebat cât de decent trebuie să fie un dascăl.

Violeta Varga este iubita fratelui prefectului de Arad şi spune că are o carieră în învăţământ de 21 de ani. A fost învăţătoare, logoped şi director adjunct la Centrul de Educaţie Incluziva din Arad. Recent, a vrut o schimbare, aşa că şi-a trimis CV-ul, susţine ea, la Ministerul Educaţiei, pentru a obţine un post la Inspectoratul Şcolar din judeţul Arad. De câteva zile a fost numită interimar în funcţia de inspector pentru management instituţional şi educaţie permanentă, în locul fostului inspector ieşit la pensie.

Cei de la Inspectoratul şcolar susţin că Violetă Varga a fost numită legal în funcţie.

Laura Nădăban, purtător de cuvânt ISJ Arad: "A îndeplinit condițiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME și a depus la secretariatul ISJ Arad CV și acord scris privind ocuparea funcției."

În fata valului de reacţii critice la adresa ei, Violetă Varga şi-a închis contul de Facebook, apoi şi-a dat demisia din funcţia de inspector şcolar. Spune că vrea să se întoarcă în linişte la vechea ocupaţie de logoped.

Comportamentul arătat în spaţiul public încalcă limitele decenței, spun chiar reprezentanţii profesorilor.

Conform articolului 234 din legea Educaţiei, nu pot ocupa posturile didactice de conducere sau de îndrumare în învăţământ persoanele care desfăşoară în public activităţi cu caracter lubric, adică excesiv de senzual, sau altele care implică exhibarea, în manieră obscenă, a corpului.

Atât profesorii, cât şi elevii şi părinţii au militat în ultimii ani pentru adoptarea codului etic al profesorilor, care reglementează cum ar trebui să se comporte un cadru didactic. Proiectul a rămas, însă, uitat, în sertarele ministerului Educaţiei.

Prima reacție a femeii

Inspectoarea Violeta Varga a vorbit, într-un interviu acordat Press One, despre criticile care i se aduc, pe fondul numirii ca inspector școlar.

Astfel, ea a subliniat că nu crede că este ceva în neregulă cu fotografiile care au stârnit controverse și a confirmat că este într-o relație cu fratele actualului prefect de Arad, Florentina Horgea.

„Pur și simplu le-am scos, ați observat că le-am scos. Pozele erau anterior de a fi numită ca inspector. Pur și simplu e viața mea privată. Pozele nu mi se par exagerate. Vi se par exagerate? Dar nici nu au dreptul să-mi ia poze pe care eu nu mi le-am dorit. De exemplu, am fost fotografiată la Miss Arad și nici nu am vrut să-mi pun acele poze. Îmi pun pozele mele pe Facebook, restul nu au dreptul să-mi ia pozele. Nu mi se pare normal. Pe oricine invit să vină să mă vadă, să stăm de vorbă, să comunicăm. Este dreptul meu. Eu trăiesc din salariul de dascăl, asta fac, și o fac de 20 de ani. Sunt oameni răi, oameni care nu doresc altceva decât să facă senzațional. Dar nu cu mine! (...) Sunt om și am dreptul la viață. Vreau să rămân în anonimat. Nu am făcut nimic rău decât să ajut niște oameni amărâți. Toată viața mea am lucrat cu copii cu probleme și am ajutat cât am putut. Am studii de specialitate, am studii de specialitate...”, a spus Violeta Varga, întrebată dacă consideră că fotografiile respective ar putea fi inadecvate, raportat la funcția sa.

Totodată, ea a confirmat că este într-o relație cu fratele prefectului din Arad și a negat că ar apropiată de PSD.

„Nu sunt membră a niciunui partid politic. Sunt de 14 ani împreună cu această persoană, de o viață, exact de o viață. Nu are nicio legătură”, a mai spus ea.

Referitor la studiile sale, inspectoarea școlară a precizat că are studii de specialitate.

„Am studii de specialitate. Am terminat Colegiul Universitar Pedagogic, am terminat Facultatea de Psihopedagogie Specială, am master în Educație incluzivă și Pedagogie integrată. Am participat în proiecte internaționale în Finlanda, 2009, am participat în proiect internațional Portugalia, 2015. Și am realizat la nivel de școală o grămadă de proiecte. Atât pot să vă spun, și că mă simt efectiv hărțuită. Așa mă simt (...). CV-ul l-am trimis la minister. Deci, cariera mea didactică este următoarea: sunt învățător la bază, din 1997. Din 2006 sunt titular la Centrul pentru Educație incluzivă, iar în urmă cu doi ani am fost numită director adjunct la Educație incluzivă Arad. Da, o să pun CV-ul meu, o să pun CV-ul meu. Nu l-am făcut public pentru că eu nu sunt o persoană publică. Eu sunt un biet om care trăiesc din munca de profesor. Și pur și simplu sunt hărțuită”, a mai spus ea.

Imaginile inspectoarei, motiv de controversă în spațiul public

Noua inspectoare a stârnit controverse în spațiul public, ca urmare a postării de fotografii provocatoare și vizibil retușate în programe de editare foto, pe rețelele de socializare, scrie SpecialArad.ro.

Potrivit presei locale, înainte de numirea la ISJ Arad, unde este inspector școlar „pe educație permanentă”, ea a fost director adjunct al Centrului Școlar de Educație Incluzivă.

Astfel, conform fișei postului, ea ar trebui să asigure „un mediu educațional pacifist în rândul elevilor, fără violență, fără droguri, să sprijine şi îndrume viaţa asociativă a elevilor (Consiliul Şcolar al Elevilor, Consiliul Judeţean al Elevilor), să coordoneze activitatea directorilor palatelor şi cluburilor copiilor, să coordoneze programe de perfecţionare pentru cadrele didactice din domeniul educaţiei sau în domeniul specific de activitate, să transmită direcţiilor de specialitate propuneri de îmbunătăţire a activităţii în teritoriu”.

Fotografiile au fost postate pe contul său de Facebook, pe care, ulterior l-a șters.

Reacții privind manualul unic pentru elevi: România va pune în pericol sistemul de învăţământ
Reacții privind manualul unic pentru elevi: România va pune în pericol sistemul de învăţământ
FULLSCREEN
Inspectoarea școlară din Arad a demisionat după scandalul privind pozele ei. ”Sunt oameni răi”
  • /

Sursa: SpecialArad.ro Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
GOSPODAR FARA PERECHE
EXCLUSIV: Hai să le cunoaștem pe pretendentele la inima lui Dan Dicu!
Economiste, manageri și cu suflet bun. Faceți cunoștință cu Mihaela, Rodica și Elena - fetele ce vor să-i fure inima lui Dan.

02:35
DIVERTISMENT
Marele taragotist Dumitru Fărcaș a iubit enorm viața și oamenii din jurul lui.
Fiica sa, Andreea Fărcaș, l-a caracterizat drept un om integru, înțelept, demn și muncitor.

01:31
GOSPODAR FARA PERECHE
Anamaria ne invită să vedem acțiuni inedite!
Hai alături de Anamaria Prodan pe pagina de facebook să comentăm anumite aspecte!

00:26
VORBESTE LUMEA
Visa sa fie "Nas" pe tren, a devenit model celebru
A devenit imaginea unor brand-uri de top si este un model de succes. Ce secrete de frumusete are Alice Peneaca

09:13
VORBESTE LUMEA
Dana Rogoz, campanie pentru salvarea copacilor
Dana Rogoz lupta pentru salvarea copacilor. Ce decizie radicala a luat vedeta

05:55
VORBESTE LUMEA
Claudia Pavel, drumul catre succes
Cladia pavel, dezvaluiri despre momentele care au propulsat-o in cariera

10:29
VORBESTE LUMEA
Meseria Potrivita, in functie de zodie
Tu stii ce meserie ti se potriveste in functie de zodia pe care o ai? Nicoleta Svirlefus ne ofera detalii despre fiecare zodie in parte

15:44
VORBESTE LUMEA
Taticool, shopping pentru bebelus
Dan Cruceru va fi pentru a doua oara tatic! Cum se pregateste vedeta tv si ce accesorii va alege pentru bebelus >

04:27
VORBESTE LUMEA
Pana Cotta, savoare italiana
SA BUCATARIM! Astazi mergem in Italia si descoperim o reteta delicioasa de Pana Cotta

02:35
GOSPODAR FARA PERECHE
Fetele sunt chemate să îi cunoască pe gospodari!
Emoții, admirare, frumusețe - astea sunt cuvintele ce descriu prima interacțiune între fete și gospodari!

02:00
Lift
Un lift care transporta mai multe mame a căzut în gol la Maternitatea Ploieşti
Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei: ”Am încercat să fim cât mai puţin violenţi”
3500 de copii au participat vara aceasta la Ateliere Șotron, susținute de peste 600 de profesori-voluntari
Incendiu într-un cartier de la malul mării. Pompierii au rămas fără apă în timpul intervenției
Jean-Claude Juncker, la summit: ”Când se vorbeşte despre statul de drept, există mereu strănuturi în sală”
Participanţii la Iniţiativa celor Trei Mări înfiinţează reţeaua Camerelor de Comerţ 3SI
animatie fantani capitala
Primăria Capitalei: ”Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid pe 20 septembrie”
Declarație comună, adoptată la summit. Iohannis: ”A fost o reuniune de succes”
Un elev de 13 ani și-a fracturat piciorul în timpul orei de sport și nimeni nu si-a dat seama
Dasaev, arestat preventiv în cazul baschetbaliștilor înjunghiați. Starea sportivilor
4 indivizi, reţinuţi pentru vandalizarea pizzeriei din Buzău. Ce arme ţineau în casă
Incendiu violent într-un bloc din Alba Iulia. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale