Noutățile de la cel mai mare târg dedicat animalelor de companie. De la fântâni la cutii automate cu mâncare
Iubim animalele de companie, dovadă că România este țara din Europa cu cele mai multe pisici. Potrivit datelor Eurostat, în jumătate dintre gospodării există măcar un câine sau o pisică.
Zilele acestea, în București, are loc cel mai mare târg dedicat animalelor de companie. Cei mai buni prieteni ai oamenilor sunt rasfățați cu sedințe la spa sau la stilist, cursuri de dresaj ori ședințe foto.
Venus este un pudel in vârstă de 3 ani. Are unghiile vopsite cu ojă și tocmai se pregătește de o schimbare de look. Stăpânii investestesc destul de mult în aspectul ei. O astfel de transformare poate să depășească și 1000 de lei, dacă includem toate produsele de infrumusețare folosite.
Amalia Ceaușu, stilist pentru câini: „Există foarte multe produse pe zona aceasta de toaletaj canin, luciu de blaniță și fixativ, spray, glitter și anumite spray-uri antistatice, ceară de perrnițe, pentru năsuc”.
De altfel, industria dedicată animalelor de companie este în plină dezvoltare. Iar proprietarii contribuie la creșterea vânzărilor.
De asemenea, tehnologia a evoluat și în acest domeniu. Pentru animalele de companie există fântâni și cutii automate cu mâncare, care pot fi controlate cu ușurință de pe telefonul mobil, sau litiere intelegente, care se curăță singure.
Bianca Andreev, antreprenor: „Prețurile sunt variabile, litierele pornesc undeva de la 1.800 și pot să ajungă și la 2.600 de lei, fântânile de apă, undeva de la 100 și ceva de lei până la 400, iar hrănitoarele de la 300 și ceva până la 700”.
Când stăpânii sunt plecați în vacanță, își pot lăsa animalul de companie la pensiune, unde va lua lecții de dresaj. Sau într-o tabără la mare.
Este foarte importantă și hrana prietenilor necuvântători. Dacă este de calitate, îi scapă de vizitele nedorite la veterinar, care și așa s-au scumpit.
Andreea, nutriționist pentru animale: „O hrană de calitate este necesr să nu aibă conservanți și coloranți artificiali, să aibă ingrediente naturale de caliate și să fie procesate în mod corespunzător. Depinde și de fiecare animală în parte, unele sunt sensibile, nu digeră foarte bine cerealele sau glutenul”.
România este țara europeană cu cele mai multe animale de companie. Potrivit Eurostat, în jumătate dintre gospodării există măcar un câine sau o pisică.