Nouă adolescenți și un adult au ajuns la spital după ce au mâncat în Sinaia. Tot personalul UPU, mobilizat de urgență
Mai mulți adolescenți din Teleorman, care abia veniseră în tabără, la munte, au și ajuns la spital cu simptome de troxiinfecție alimentară.
Toți medicii de la Centrul de Primiri Urgențe din Sinaia au fost mobilizați pentru a le da îngrijiri, iar o anchetă urmează să stabilească sursa problemelor. Direcția de Sănătate Publică a închis localul în care copiii au mâncat în marți dimineață.
Copiii au mâncat, marți dimineață, la o terasă din apropierea vilei unde erau cazați, apoi au ieșit la plimbare prin stațiune. Nouă dintre ei și adultul care-i însoțea au început să se simtă rău în scurt timp, așa că au cerut ajutor la 112.
Liviu Pipelea, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova: "În urma evaluării medicale, nouă minori și un adult care prezentau stare de rău - greață vărsături și amețeli - au fost transportați la camera de Primiri Urgențe a spitalului din Sinaia".
La spital, a fost declanșat așa numitul plan alb, care a presupus mobilizarea întregului personal din Unitatea de Primiri Urgențe pentru acest caz.
Reporter: "Au venit și medici de acasă?".
Mariana Miu, manager Spitalului Orășănesc Sinaia: "Au fost chemati și inclusiv aduși la secția pediatrică".
Terasa la care au mâncat elevii era la orele amiezii înțesată de clienți.
Gheorghe Sârbu, administratorul terasei: "La mine, terasa e plină și văd că n-am avut probleme cu nimeni. Ei au mâncat dimineată omletă simplă cu roșie, brânză și castravete și ceaiul. Să nu fie de la altceva, alte cipsuri".
Adolescenții aveau asigurată în tabără doar cazarea, iar în privinșa meselor, mâncau unde voiau.
Viorel Ghinea, administrator tabără: "La mine e 50 de lei pe loc de copil".
Reporter: "Pe noapte?".
Viorel Ghinea, administrator tabără: "Da".
Copiii au fost stabilizați și vor fi transferați la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de urgență Ploiești. Între timp, polițiștii, comisari ANPC si medicii Direcției de Sănătate Prahova au declanșat verificări, pentru a stabili de la ce s-au îmbolnăvit.