"Nota de plata" a protestelor de la Universitate, dupa scandalul Hexi Pharma. Cu cat a fost amendata Carmen de Jandarmerie

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Jandarmeria a luat masuri greu de inteles in urma protestelor de la Universitate, initiate de societatea civila, dupa izbucnirea scandalului, Hexi Pharma.

Carmen Uscatu, presedinta Asociatiei "Daruieste Viata", a fost sanctionata cu 3.500 de lei, pentru ca a initiat acele intalniri care nu au generat violente si nici nu au incurcat pe nimeni.
Carmen Uscatu este presedinta Asociatiei "Daruieste viata" si un militant cunoscut care lupta impotriva deficientelor din sistemul sanitar romanesc.

Dupa aparitia scandalului Hexi Pharma, la fel ca multi alti oameni, a protestat in centrul Bucurestiului, cerand spitale curate, conditii decente pentru pacienti si salarii mai bune pentru medici. Atunci au fost comemorate si victimele de la Colectiv.

Peste 700 de persoane s-au strans in 6 mai in Piata Universitatii. A doua zi, au revenit. O luna mai tarziu, Carmen Uscatu a primit acasa doua amenzi de la Jandarmerie, in valoare de 3.500 de lei.

Autoritatile spun ca femeia a fost amendata pentru ca nu a avut aprobare pentru acel miting. Desi in Bucuresti si in tara au avut loc zeci de adunari de protest initiate pe Facebook, iar mitingul la care a participat Carmen Uscatu a fost unul pasnic, jandarmii exlica sec ca ei aplica fara nuante legea.

Carmen Uscatu a spus ca va contesta amenda primita de la Jandarmerie.

Protestul de la Universitate a fost relatat si in presa internationala. Washington Post, Forbes, BBC, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Al Jazeera au discutat despre criza din sistemul sanitar romanesc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO