Noile canale obligatorii la retransmisie pentru cablisti in 2014
Consiliul National al Audiovizualului stabilit lista televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu in 2014 de toti cablistii din Romania.
Membrii CNA au delarat libere la retransmisie 31 de televiziuni private. Companiile de cablu trebuie sa faca schimbarile in maximum 30 de zile de la data publicarii listei pe site-ul CNA.
Astfel, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in anul 2014 se regasesc programele Societatii Romane de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News si studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara), dar si TV5, un program inclus obligatoriu in grilele operatorilor de cablu in baza unui acord international intre Romania si Franta.
Alegeri 2024
07:44
Peste 800.000 de români din diaspora au votat la alegerile prezidențiale. Ultimele secții de vot s-au închis la ora 7:00
07:35
Bucuria de la sediile USR și PSD după anunțarea exit-poll-urilor s-a terminat rapid. Călin Georgescu este în turul 2
07:29
Evoluţia sistemului de vot în România la alegerile parlamentare după 1989
07:19
Nicolae Ciucă, după rezultatele provizorii: Este un eşec pe care trebuie să îl asumăm toată echipa de conducere a PNL
De asemenea, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in 2014 se regasesc 31 de televiziuni private: Antena 1, Kanal D, Antena 3, Prima TV, National TV, Romania TV, Realitatea TV, B1 TV, Antena Stars, Favorit TV, Taraf TV, Euforia Lifestyle TV, Digi 24, Kiss TV, Mynele TV, Gsp TV, Trinitas TV, UTV, National 24 Plus, Music Channel, Look TV, Neptun TV, Speranta TV, Nasul TV, H!T Music Channel, Trasilvania L!ve, TVH, Inedit TV, Alfa Omega TV, Credo TV, Travel Mix.
Comparativ cu 2013, in acest an cablistii sunt obligati sa retransmita in plus urmatoarele televiziuni: Digi 24, Mynele TV, Trinitas TV, Speranta TV, Alfa Omega TV, Credo TV, Travel Mix.
Principiul "must carry" este prezent in Legea Audiovizualului, Art. 82 care prevede ca "Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin retele de comunicatii electronice, cu exceptia celor care utilizeaza exclusiv spectrul radio, are obligatia sa includa in oferta sa serviciile de programe ale Societatii Romane de Televiziune destinate publicului din Romania, precum si alte servicii de programe, libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privati, aflati sub jurisdictia Romaniei, in limita a 25% din numarul total de servicii de programe distribuite prin reteaua respectiva, precum si serviciile de televiziune a caror obligativitate de retransmitere este stabilita prin acorduri internationale la care Romania este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privati este ordinea descrescatoare a indicelui anual de audienta".