Noi audieri in dosarul Colectiv. Patronii clubului si pirotehnistii, chemati la Parchetul instantei supreme
Cei trei patroni ai clubului Colectiv s-au prezentat, joi, la sediul Parchetului General, surse judiciare precizand ca au luat la cunostinta despre viitoarea expertiza medico-legala privind victimele incendiului.
La intrarea in sediul institutiei, niciunul dintre cei trei patroni nu a dorit sa faca declaratii jurnalistilor.
Tot joi, s-a prezentat la Parchetul General si patroana firmei care a montat artificiile in clubul respectiv, Daniela Nita.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
In acest dosar, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Marian Moise, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, si au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, relateaza news.ro.
La Parchetul instantei supreme au fost citati, joi, patronii clubului Colectiv - George-Alin Anastasescu, Paul-Catalin Gancea si Costin Mincu - pirotehnistii Marian Moise si Viorel Zaharia Viorel si patroana firmei de artificii, Daniela Ioana Nita.
In 28 octombrie, Parchetul instantei supreme a anuntat ca, in cauza disjunsa din dosarul Colectiv, in care procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala, au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost dispuse 82 de expertize medico-legale.
Procurorii mentionau ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de artificierul Marian Moise, aflat sub control judiciar, pentru ucidere din culpa privind decesul a 64 de persoane si vatamarea corporala din culpa a 112 persoane, precum si pentru nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.
In acest caz se fac cercetari si fata de persoanele trimise in judecata prin rechizitoriul din 28 aprilie 2016, pentru vatamare corporala din culpa, fata de alte 92 de persoane vatamate, mai arata anchetatorii.
"Pana in prezent au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost identificate si ridicate sute de noi inscrisuri cu caracter medical de la unitati sanitare din Romania si strainatate. Au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate si alte inscrisuri de la autoritati ori institutii din tara", mai aratau procurorii.
Ei mai sustin ca, potrivit actelor medico-legale intocmite initial in cauza, medicii legisti din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici” au apreciat ca este necesara reexaminarea mai multor persoane vatamate la interval de sase luni si un an, in vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmitatii, pana in prezent unele dintre persoanele vatamate fiind in cursul tratamentului atat in tara, cat si in strainatate.
Cauza a depasit faza de Camera preliminara, urmand a se fixa termen de judecata, mai spuneau procurorii.
Procurorii mai arata ca in cauza au fost audiati 174 de martori, iar pana la emiterea rechizitoriului, peste 100 de persoane fizice, 11 unitati spitalicesti si alte cinci institutii s-au constituit parti civile.