Nepalezii stabiliți la noi au sărbătorit în București revelionul adică intrarea în Anul Dragonului de lemn
Comunitatea de nepalezi stabiliți la noi a sărbătorit în București revelionul adică intrarea în Anul Dragonului de lemn.
În funcție de fazele lunii data s-a stabilit acum la o lună după ceremonia chinezească.
Peste 300 de nepalezi au venit special la eveniment inclusiv din Sibiu, Pitești ori Timișoara. De la petrecere nu au lipsit firește mâncarea tradițională muzica și dansul.
Potrivit tradiției asiatice, Dragonul de lemn este considerat un simbol al puterii și al succesului. Iar anul acesta poate aduce schimbări benefice în viața oamenilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru a sărbători trecerea în noul an, numeroși nepalezi stabiliți în România s-au îmbrăcat tradițional, și s-au bucurat de meniuri ca acasă la ei.
Acești doi tineri români, pasionați de Cultura asiatică, au vrut să vadă cum se sărbătorește Revelionul în Nepal.
”Această sărbătoare reprezintă anul nou în tradiția Serba. Este un grup etnic care vine din zona Nepalulului și a Tibetului. Suntem pasionați și de mâncare asiatică”.
Costumele tradiționale colorate au atras toate privirile.
„Este un costum tradițional. Acesta se numește Chiuu și acesta tetoo și purtăm un fel de pălărie de cowboy. Ne simțim aici că în țara noastră pentru că și aici avem munți mici, verdeață și ne simțim ca în țara noastră.”
În ultimii ani România a atras numeroși străini din Nepal. Anul trecut în țara noastră erau angajați aproape 22 de mii de nepalezi, potrivit Institutului Național de Statistică.