Nava-școală Mircea a plecat într-un nou voiaj de instrucție. 100 de cadeți, români și străini, se află la bord
Dimineață cu emoții în Portul Constanța. Nava-școală Mircea a plecat într-un nou voiaj de instrucție, cu 100 de cadeți la bord, români și străini.
Pe parcursul celor 40 de zile de marș, velierul va parcurge aproape 3.500 de mile marine și va acosta în porturi din Grecia, Italia, Franța și Turcia. Cei mai emoționați au fost părinții, și iubitele cadeților, care le-au pus în bagaje amintiri de acasă.
Emoții greu de descris miercuri în portul militar din Constanța. Familiile cadeților care au plecat în voiaj cu velierul istoric își îmbrățișau copiii și îi îmbărbătau. Mulți aveau lacrimi în ochi.
Alegeri 2024
15:43
Referendumul din București, 24 noiembrie 2024. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot și ce urmărește Nicușor Dan
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
Doru Manolescu, cadru militar: „E o tradiție de familie, eu sunt cadru militar de marină, încă nu am ieșit la pensie, mă bucur că băieții mei îmi calcă pe urme și nu poate fi altceva mai frumos decât ca cei doi fii pe care îi am să îmbrățișeze cariera de marinar”.
David Manolescu, cadet Bricul Mircea: „Puțin mai mult entuziasmat și puțin chiar emoționat datorită acestui marș, este prima oară când calc și eu pe o navă, navă militară până la urmă. E o bijuterie. O bijuterie a statului român”.
Nava-simbol a Forțelor Navale Române va parcurge 3400 de mile marine și va ajunge în porturi din Grecia, Italia, Franța ți Turcia unde va promova tradițiile marinărești și școala românească de marină.
Programul tinerilor cadeți nu va fi deloc ușor.
Silviu Marius Moraru, comandantul Bricului Mircea: „Se trezesc la ora 6, după care trecem treptat pe partea de hrănire, sectoare de curățenie, planul de pregătire, apoi iarăși masa, vor avea și 2-3 ore de relax, de recuperare, timp în care vor avea niște activități mai prietenoase, care să nu țină cont de regulile militare, în rest îi ținem strâns alături de ofițerii de la bord, astfel încât să punem în practică tot ce au învățat în Academia Navală”.
Cei 100 de tineri români și străini care vor face instrucție la bordul navei școală Mircea, vor învăța tainele marinăriei și vreme de 40 de zile vor da dovadă de mult curaj ca să înfrunte și vremea rea.
Nava Școală Mircea va reveni în portul Constanța la începutul lunii august.