N-a mai suportat chinurile dializei si s-a sinucis la doar 17 ani
Durere si suferinta pana la capatul rabdarilor pentru o tanara din Botosani, care nu a mai rezistat si si-a pus capat zilelor. Aproape toata viata s-a chinuit enorm facand dializa de cand era copil.
In curand urma sa implineasca 18 ani si a sperat pana in ultima clipa ca va primi un rinichi nou in urma unui transplant. Pana la urma, insa, gandurile negre au invins-o si, cu cateva zile inainte de majorat, a renuntat la lupta. In Moldova se fac cele mai putine transplanturi renale din toata tara si anual sute de oameni astepta disperati o sansa la o viata noua.
"Va iubesc mult, dar eu nu mai pot sta cu aparatele astea!". Cu aceste vorbe Ionela a refuzat sa mai lupte. Ai ei au stiut tot timpul ca are ganduri negre, insa de aceasta data n-au mai apucat sa o salveze.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De 6 ani adolescenta tot spera ca suferinta va inceta. A fost pusa pe o lista de asteptare la Centrul Regional de Transplant din Iasi, dar a urmat doar o asteptare chinuitoare, nimic mai mult.
Lipsita de bucuriile varstei ei, Ionela a cedat, lucru intuit de toti cei care ii stiau povestea.
Exact ca Ionela sunt foarte multi suferinzi care asteapta un rinichi si dreptul la o viata normala. Din pacate, in zona Moldovei se fac cele mai putine transplanturi din tara: sunt aproximativ 100 de pacienti pe liste de asteptare si se fac in medie 10, 12 transplante pe an acolo. Daca e sa raportam la alte centre de trasplant, Bucurestiul si Clujul fac 100 de transplante.
In prezent, la nivel national pe listele de astepare pentru un transpant de rinichi sunt in jur de 3000 de persoane. Anual, putin peste 100 dintre acestea primesc vestea cea buna. Restul se chinuie fara sa-i stie nimeni.