Munți de gunoaie în fața unui centru de carantină din Galați. Deșeurile ar putea fi contaminate
Munți de gunoaie s-au adunat în fața unui centru de carantină instituționalizată din Galați. Zile la rând, autoritățile nu au știut cine trebuie să preia deșeurile - posibil contaminate.
Sarcina este pasată dintr-o curte în alta, iar toată lumea invocă lipsa procedurilor din partea Comitetului care gestionează situațiile de Urgență.
Căminul studențesc este, de zile bune, centru de carantină instituționalizată. Sute de oameni sunt în clădire. Pubelele sunt pline. Ba chiar, pungile sunt lăsate și în fața clădirii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Deșeurile, posibil contaminate, au început să fie împrăștiate de câinii comunitari. Oameni din carantină au chemat Garda de Mediu.
Daniel Mocanu, comisar șef Garda de Mediu Galați: „Vineri a fost ultima zi în care au fost ridicate aceste deșeuri, contractul fiind reziliat după ce a fost încheiat între DSP și operatorul de ridicare a deșeurilor. Astăzi a fost semnat de dimineață contractul cu Primăria Galați. Deocamdată nu va fi sancționat nimeni pentru că n-avem toate detaliile.”
Primăria Galați blamează lipsa unei decizii clare din partea comitetului național pentru situații de urgență.
Petrică Patilea, purtător de cuvânt Primăria Galați: „Niște deșeuri cu un potențial risc biologic, prin urmare nu societatea primăriei, serviciul public Ecosal ar fi fost în măsură să gestioneze aceste deșeuri. Abia ieri a fost trasată această sarcina primăriei și a fost contractată în câteva ore singura firma din SE României care are acest obiect de activitate, iar în această dimineață deșeurile au fost ridficate.”
Gabriel Avramescu, prefect Galați: „Toate deșeurile care provin din centrele de carantină prezintă un potențial risc biologic. Acolo este o firma specializată din Constanța care a avut un volum foarte mare și nu a mai făcut față. Au mai fost probleme în această ridicare a deșeurilor tocmai din cauza că firma respectivă trebuie să vină să ridice deșeurile de la Galați și apoi să le ducă să le incinereze la Constanța pentru că acolo este incineratorul pe care-l au.”
Numai în Galați, peste 20 de centre de carantină au nevoie de servicii de neutralizare a acestor deșeuri biologice.