Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava au angajat un avocat pentru a lupta împotriva conducerii militare

Dată publicare: 08-04-2020 17:11
Dată actualizare: 08-04-2020 17:19


Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava au angajat un avocat pentru a lupta împotriva conducerii militare

Peste 20 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au angajat un avocat pentru a lupta împotriva conducerii militare a unității. Oamenii reclamă că le sunt încălcate drepturile și se ”simt de parcă sunt soldați”.

 

Cadrele medicale spun că nu le sunt respectate drepturile la protecția vieții și la exercitarea profesiei în mod corect, în contextul în care conducerea militară a spitalului a decis plasarea în carantină instituționalizată a întregului personal, pe o perioadă de minimum 14 zile, scrie Monitorul de Suceava.

Avocatul bucureștean Daniel Ionașcu spune că a fost încheiat deja un contract și că va face toate demersurile pentru ca medicii și asistentele de la Spitalul Județean Suceava să nu mai lucreze sub presiunea că se vor alege cu dosare penale.

”Oamenii mi-au spus că au o frică teribilă de tot ceea ce se petrece în spital și de măsurile impuse de conducerea militară. Se tem de relația cu actuala conducere și spun că se simt de parcă ar fi soldați”, a declarat avocatul Daniel Ionașcu.

Acesta aprecizat că testarea sau retestarea întregului personal medical de la Suceava este una dintre necesități.

Oprea: ”Datoria mea e să creez un nucleu de oameni sănătoși”

Pe de altă parte, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, ministru secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonator al activității Spitalului Județean Suceava după militarizare, nu s-a arătat deranjat de inițiativa cadrelor medicale de a angaja un avocat.

”Avocații pot spune și pot face tot ceea este legal, dar aici este un focar de infecție, iar datoria mea este să creez un nucleu de oameni sănătoși care să poată lupta împotriva pandemiei”, a arătat Oprea.

La Spitalul Județean Suceava sunt 538 de pacienți infectați cu Covid-19. Alți 65 sunt tratați la domiciliu. La terapie intensivă sunt 20 de pacienți, dintre care 7 sunt în stare gravă, intubați.

 

 

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO