Un turist a murit în așteptarea salvamontiștilor. Mașinile acestora erau sub sechestru

19-07-2019 22:23

Un bărbat aflat în vacanță la munte nu a putut fi salvat

Un turist de 68 de ani, care a suferit un atac de cord, în timp ce se afla la munte, nu a putut fi salvat vineri de echipa Salvamont Borşa deoarece maşina de intervenţii a fost sechestrată recent de executorul judecătoresc.

Potrivit șefului Salvamont din oraşul Borşa, Ioan Timiş, echipa de intervenţie a ajuns la turist cu mare întârziere din cauza lipsei unui mijloc de locomoţie adecvat pentru zona muntoasă.

"Bărbatul în vârstă de 68 de ani, din oraşul Deva, se afla în concediu la Borşa, împreună cu soţia. Bărbatul a suferit un atac de cord, iar soţia lui a sunat să ceară ajutor. Am solicitat prima dată intervenţia unui elicopter pentru a ajunge mai repede, dar nici la Târgu Mureş şi nici la Arad nu era disponibil. Paramedicul a stat de vorbă cu soţia acestuia pe telefon pentru a-i acorda primul ajutor. Am ajuns la turist folosind o altă maşină, care s-a defectat pe drum şi a trebuit să parcurgem pe jos aproape 3 kilometri. După o oră de resuscitare a fost declarat decesul", a spus Ioan Timiş, citat de Agerpres.

El a precizat că maşina special echipată pentru intervenţii, un SUV 4×4, cu care ar fi ajuns în scurt timp la victimă, a fost sechestrată joi de către executorul judecătoresc în dosarul în care Composesoratul Borşa solicită retrocedarea a peste 17.000 de hectare de pădure, Serviciul Salvamontul aflându-se în subordinea primăriei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO